Dag van de Arbeid [updated]
 
Vandaag is het de “Dag van de Arbeid” en dus is het een dag van géén arbeid. In [achterhaalde?] traditie is 1 mei hier nog steeds een verplichte vrije dag, met tromgeroffel en toespraken.
 
Maar ja, hier wordt ook nog steeds internationale vrouwendag gevierd.
 
In elk geval, komt nu wel goed uit met een vrije dag. Weblog bijwerken, was doen en nu eigen brood aan het bakken. Misschien vanavond nog een stuk wandelen. Gisteravond bij een nieuwe collega [en zijn vriendin] samen met een groep van hun vrienden op bezoek geweest. De avond voor 1 mei is het meestal druk in de stad, dus daarna met de hele groep nog even in de stad geweest. Op verschillende plaatsen kwamen we niet eens binnen, omdat de “Russ” begonnen is. Het is hier [alweer] traditie, dat de [middelbare] schoolverlaters zich laten zien. Dus dat betekent dat ze ongeveer een maand lang in dezelfde kleren rondlopen: rode overall met rare rode pet [d’r zijn ook andere kleuren, afhankelijk van welke richting, maar de meeste zijn rood].
 
In elk geval was het dus goed druk in de stad, en kon ik dus toch ook nog een klein beetje koninginnedag vieren ;)
 
Ik zag trouwens op internet dat de econoom John Kenneth Galbraith is overleden. Hij heeft destijds in Berkeley gestudeerd, en woonde toen ook in I-House. Dus kwam hij daar nog af en toe terug op bezoek om lezingen/college en zo te geven. Dus ik heb ‘m ook wel een paar keer gezien en gehoord. Het leek me wel een hele aardige en slimme man. En ook vooral een goede leraar, want hij had een hele aparte manier van college/lezingen geven. Het artikel van de NOS is trouwens fout, want hij was een geboren Canadees, geen amerikaan.
 
 
 
Russ 2006
Maandag, 1 mei 2006