Dum Dum Boys in Skånevik
 
‘s Ochtends vroeg vergadering gehad met directeur over specifieke loonsverhogingen per persoon. Daarna het laatste interview gehad in een hele serie met kandidaten voor een nieuwe baan bij mijn huidige baas. Erg veel reacties gehad, en ongeveer 5-6 mensen gaan een aanbiedingen krijgen. Drie hebben er al “ja” gezegd.
 
Daarna snel gelunched en begonnen met de voorbereidingen voor... een zeiltocht!
 
Als een extra sociaal activiteit hebben we namelijk besloten dat het werk kaartjes koopt voor een concert van de Dum Dum Boys. Dat is zeg maar de Noorse variant van The Golden Earring of zo. Een van de grote, oude rockbands. Na jaren van rust zijn ze begonnen met een come-back tournee, met een nieuwe cd. En nu zouden ze op het Skånevik Bluesfestival spelen (link in het Noors, of erger nog: in het Nieuw-Noors!).
 
Dus rond twee uur zijn we met zijn drieën aan boord gegaan van de zeilboot van mijn baas en richting Skånevik gevaren. Prachtig zonnige dat, maar helaas stond er niet veel wind. Dus rustig in zo’n 5 uur die kant op gevaren.
 
Aangemeerd langs het jacht/boot van een andere collega. In het pittoreske dorp rondgekeken (“parel van Sunnhordaland”), wat gegeten en rond 22u naar de concerttent gegaan. Verrassend stevig concert, maar wel goed. Geluid was niet ideaal en alle boeren van het dorp waren redelijk dronken.
 
Veel nummers van hun nieuwe cd, en ook van hun verzamel cd met grootste hits, oftewel “Schlägers” op zijn Noors. Trouwens, toen ik de hoes van hun Schlägers cd zag moest ik meteen aan de hoes van The Clash denken (zie foto’s boven). Opvallend veel overeenkomsten!
 
Na afloop van het concert de vice-voorzitter van de Raad van Bestuur getroffen en nog wat gekletst. Hij was zeer tevreden over mijn optreden in de vergaderingen :)
 
Rond 01.30 weer terug naar de zeilboot gegaan maar op de terugweg nog even gestopt om wat eten te kopen: verse ongepelde garnalen.
 
Terug op de boot een fles cognac gevonden, en in de avondwarmte onder de sterrenhemel op het dek nagepraat en garnalen gegeten :)
 
Daarna aan boord geslapen, na een lange vermoeiende dag in de in buitenlucht.
 
PS: Als je wat van de Dum Dum Boys wilt horen: op hun internetpagina, klik op “diskografi”, er verschijnt dan een soort juke-box. Onderaan op die jukebox, de tweede van rechts is hun huidige cd “Gravitasjon”, klik daarop, en op de nieuwe pagina klik dan op “Tynn tråd”. Hun huidige single begint dan te spelen.
 
 
Zeiltocht
Donderdag, 6 juli 2006