Da Vince Code
 
Zaterdag de hele dag rustig aan gedaan. ‘s Avonds naar de film “The Da Vinci Code” geweest, die hier geloof ik voor de eerste keer op zaterdag draaide.
 
De film was op zich wel goed gemaakt (camerawerk, geluid en dat soort dingen) maar werd nooit echt pakkend. Misschien dat het boek zich er gewoon niet goed voor leent om verfilmd te worden. Alle puzzels waar je verschillende pagina’s over doet in het boek komen nu in razend tempo aan je voorbij en de film is eigenlijk gewoon saai.
 
Ik dacht dat het kwam omdat ik het boek gelezen heb, maar ook mensen die het boek niet gelezen hadden vonden de film maar saai.
 
Dit was trouwens wel één van de weinige keren dat ik een film met Tom Hanks zag waarin ik niet de hele tijd het gevoel had dat ik naar een “film met Tom Hanks” zat te kijken. Bv. met “Saving Private Ryan” had ik nooit het gevoel dat ik naar een soldaat uit de Tweede Wereldoorlog keek, maar meer naar Tom Hanks met een soldatenuniform.

Misschien was het zijn nieuwe kapsel?
 
 
Film
Zaterdag, 20 mei 2006