CPH-OSL-HAU
 
Een lange dag (of nacht) terug naar huis. Zoals ik gisteren al zei, in Seattle moest ik opnieuw inchecken omdat ik overgeboekt was op een andere vlucht op het laatste moment. In Kopenhagen moest ik weer door alle veiligheidscontroles omdat ik in dat land de EU binnenkwam. En in Oslo moest ik hetzelfde doen omdat ik daar Noorwegen binnenkwam...en toen dus uiteindelijk weer terug in Haugesund.
 
SAS is toch wel een rare maatschappij. Het is ook niet zo raar dat het nooit echt een grote maatschappij is geworden, want ze zijn toch wel erg gericht op Scandinavië. Bij KLM wordt je vaak tweetalig aangesproken, en onthouden de stewardessen welke taal je spreekt. Om het een beetje testen antwoordde ik consequent op zijn engels, maar toch werd ik elke keer opnieuw weer in het Deens aangesproken.
 
Ik merk ook dat ik gewoon vaker mijn benen moet strekken tijdens zo’n lange vlucht nadat ik mijn knie verknoeit heb tijdens het skiën vorig jaar. Een lange vlucht heb ik nog dagen lang last van.
 
Terug in Haugesund waar toch echt de lange zomer voorbij was. Knaldonker om 19.00u en stromende stromende regen. Zo erg zelfs dat nadat we geland waren de stewardess nog heel droog even terug kwam over de intercom “It’s raining....”
 
Eigenlijk wilde ik het het liefst de hele avond rustig aan doen (we waren ook nog wat vertraagd), maar mijn Zweedse collega had verschillende mensen uitgenodigd en een uitgebreid diner voor me klaargemaakt. Zodat ik me ook nog moest haasten om niet al te laat daar te zijn.
 
Stomme pech voor d’r: na de eerste twee gangen werd ze gebeld van het Rode Kruis dat er een persoon vermist was en ze mee moest komen doen met een zoekactie. Zonde voor haar, nadat ze zoveel moeite had gedaan!!
 
(PS: de persoon werd veilig en wel teruggevonden).
Lange terugreis
Zondag, 5 november 2006