Sildajazz feest
 
Langzaamaan komen de jachten van heinde en verre aan hier in het dorp. De grootste jachten liggen tegen de kade aan en dan komen de kleinere boten daar tegenaan te liggen, vaak wel een rij of 10-15 dik. Het halve “sund” komt op deze manier dan vol te liggen met boten, met nog net genoeg plaats voor de gewone passagiersboten naar Stavanger/Bergen en naar Røvær, die dan tussen alle kleine bootjes moeten manoeuvreren.
 
(Traditiegetrouw) bezoek gekregen van een ex-collega uit het noorden van het land (Alta). ‘s Avonds “openingsfeest” voor Sildajazz bij mij thuis gehouden, met ongeveer 25-30 mensen; sommigen collega’s, anderen vrienden en vrienden van vrienden, waaronder sommigen met wie ik vorig jaar op Sildajazz veel tijd heb doorgebracht. Vooral Noren, maar ook 5 Zweden, een Zwitser en een Nederlander. Maar als Noren drinken, dan drinken ze ook ECHT. Maar, zoals gezegd, gelukkig wel op een gezellige manier. En ook een goede gelegenheid om de fles Sake open te maken die ik vorig jaar in Japan had gekocht en te delen met vrienden.
 
De bedoeling was dat het “vorspiel” zou zijn, maar het was zo druk en gezellig dat we eigenlijk niet eens meer echt de stad in zijn geweest.
 
 
 
Sildajazz
Vrijdag, 11 augustus 2006