Richting Preikestolen
 
Vandaag vrij genomen om een extra lang weekend te hebben. Tent e.d. in de auto gelegd, en even mijn collega opgehaald.
 
Omdat zij nog een regenbroek nodig had (de hele week was al veel regen voorspeld, maar gelukkig was het gisteren stralend weer) even hier in het dorp gekeken. Daar hadden ze niet wat ze zocht in de eerst ae winkel, dus maar besloten om bij XXL in Stavanger te kijken. Goede reis naar XXL gehad, met veerboot en al. Toen even 100 meter doorgereden naar het benzinestation.
 
Maar toen ik getankt had was er totaal geen beweging in de auto te kregen. Zelfs geen enkel geluid. Absoluut helemaal stil. Zelfs de interieurverlichting en het klokje deden het niet meer. Duidelijk dus een elektrisch probleem en een klusje voor de wegenwacht (waar we het nog uitgebreid over gehad hadden onderweg).
 
Kortsluiting in de accu. Zo’n anderhalf uur, 1 accu en 950 Kronen later weer verder onderweg richting Preikestolen.
(Trouwens wel slim van de wegenwacht: ze laten de reparatie bij hun eigen garage uitvoeren, en op die manier kunnen ze dus mooi extra dingen verkopen, zoals in dit geval een accu).
 
Bij familie van mijn collega even op bezoek geweest in Jørpedalen, daar gegeten en rondgekeken in de buurt (zie foto). En toen weer 10 minuutjes terug gereden richting de Preekstoel.
 
Helaas geen mogelijkheden voor “wild kamperen” in dit gebied dus maar naar de Preekstoel camping gegaan, en daar de tent op gezet.
 
 
Autopech
Vrijdag, 18 mei 2007