Kajakken in Monterey
 
Wakker geworden in een van de uitlopers van Monterey. De plaatselijke Motel 6 had wat folders over wat er zoal te doen was in dit gebied. En kajak verhuur was één van de dingen.
 
Nu had ik natuurlijk geen kajakspullen meegenomen, maar het water is hier een stuk warmer en meestal kun je alles wel huren.
 
Na flink wat gezoek in de andere uitlopers van Monterey (alle uitlopers hadden een straat net als het adres van de kajakverhuur) uiteindelijk toch de plek gevonden (makkelijk genoeg precies midden in Monterey aan de haven). Even wat rondgekeken in de winkel om te zien wat voor spullen ze hier gebruiken het verschil met Noorwegen.
 
Even de prijzen van de verhuur bekeken, en die waren zo slecht nog niet, dwz. als ik tenminste de veiligheidscursus kon overslaan. Ik ben tenslotte ervaren genoeg. En dat kon dus. Wet-suit aangedaan en kajak uitgezocht. Een mooie kans om weer wat verschillende dingen te testen, voor als ik zelf nog eens een kajak wil kopen. Onder andere een hippe gewelfde peddel van carbon. Lekker licht en makkelijk en stabiel in de hand (vanwege de welvingen), maar hij wringt een beetje tijdens het gebruik (vanwege de welvingen). Dus dat specifieke model is niet aan te raden voor mij. Wel makkelijk was dat hij omgebouwd kon worden. Dwz. in Noorwegen is de linkerhand de controlerende hand, terwijl min of meer de rest van de wereld de rechterhand gebruikt.
 
De kajak over het strand naar de zee gedragen (niet gewend om door het strand te lopen), maar ja, ik ga niet met zo’n dom kajakwagentje lopen, als één of andere domme onervaren toerist. In Noorwegen gooi ik trouwens de kajak in het water en kan ik er van boven inspringen. Hier kruip je erin vanaf land en moet dan zelf verder het water zien te komen. Maar dat is allemaal niet zo moeilijk.
 
De kust in de buurt van Monterey is niet zo erg gevarieerd. Tenminste niet zoals in Noorwegen, waar je “skjærgård” hebt, oftewel een ruwe kustlijn met inhammen en rotsen/eilandjes in het water. Dus hier was minder te verkennen. Aan de andere kant, mijn gele kajak met rode reddingsvest was kennelijk zeer aantrekkelijk voor de waterdieren.
 
Prachtig om te zien hoe zeehonden, zeeleeuwen en zee-otters nieuwsgierig op je af komen zwemmen en vrolijk en met grote ogen met je mee op zwemmen!
 
 
Monterey
Woensdag, 1 november 2006