Housewarming party
 
Een druk programma voor de boeg vandaag. Dus maar goed dat ik redelijk vroeg naar huis ging gisteravond.
 
De agenda voor vandaag:
  1.  Met een vriendin de stad in om een kadootje te kopen voor vanavond.
  2.  Bij Zweedse Vriendin 1 warm eten.
  3.  Bij Zweedse Vriendin 2 naar de housewarming party voor het nieuwe huis wat ze gekocht heeft toen ze hier kwam wonen.
 
Volle agenda voor een vrije dag.
 
Gelukkig snel geslaagd voor een kadootje (ongeïnspireerd maar een plant + pot gekocht). Daarna nog boodschappen gedaan in de stad. Ik ben al een tijd op zoek naar een mooi bestekset, maar ik kan niet vinden wat ik in gedachten heb. Dat zal waarschijnlijk wel niet bestaan.
 
Daarna nog “even” naar de kapper. Met “even” tussen aanhalingstekens. Dit dorp heeft verdorie de meeste kappers per inwoner van heel Noorwegen. Op elke hoek zit er wel één en de meeste Noren hebben nog steeds lang haar. Dus druk kan het dan niet zijn bij de kapper zou je denken. Nou, na 5 kappers geprobeerd te hebben, nog steeds niets. Uiteindelijk op het Oasen winkelcentrum bij een redelijk obscure kapper achteraf terechtgekomen. Witte tegeltjes, kale stoelen en een kapper waarvan je nog precies kunt ruiken wat hij de laatste drie uur gegeten heeft, terwijl hij vertelt waarom de huidige minister-president geen verstand heeft van belastingen en wat er allemaal fout is in de olie- en gasindustrie. Maar goed, hij was mijn allerlaatste hoop, had geen klanten (raar hè?) en hij was nog eens 40% goedkoper dan alle anderen in het dorp.
 
Daarna naar huis, douchen, (vegetarisch) eten en uiteindelijk naar het feest gegaan. Volgens goede Zweedse traditie een (nogal sterke) welkomstdrink en daarna de meegebrachte plastic tas met eigen meegbrachte drank geopend (ook een traditie, vanwege de hoge alcoholprijzen hier in het land).
 
Rond middernacht met de resterenden (nieuw woord?) van het feest de stad in gegaan. Te harde muziek en te druk en dus buiten met een collega zitten kletsen tot de anderen naar buiten kwamen. Met enkele mensen mee gelopen naar huis.
 
 
 
Lange zaterdag
Zaterdag, 23 september 2006