San Fran & Berkeley
 
Mijn spullen weer gepakt en teruggereden naar SF. Grappig om zo de weg te weten in de stad en precies weer terug te rijden. Ik moest alleen wel even opletten met alle één-richtingswegen.
 
‘s Middags rustig aan gedaan en ‘s avonds in Berkeley afgesproken met Darren (met wie ik een kantoor deelde in 2000) in Blake’s on Telegraph, met de bedoeling om de laatste BART terug te nemen naar SF en dan met Thomas uit te gaan in de stad.
 
Tijdens de schemering aangekomen in Berkeley. Vrijdagavonden zijn altijd een beetje speciaal (weekend, tenslotte). Heerlijk behaaglijk warm, terwijl het bijna donker is (een combinatie die je in Noorwegen niet hebt) met veel mensen nog laat aan het wandelen op straat. Overal mensen met Berkeley kleren aan, in alle mogelijke ontwerpen. Echt het gevoel van ergens “thuis” te zijn en ergens bij te horen wanneer zoveel mensen zich laten zien met Berkeley. Langs Bancroft omhoog gewandeld, met veel mensen onderweg naar de sporthal vanwege een volleybalwedstrijd. En eerst naar Raleigh’s waar ik met Thomas wat gegeten (helaas geen tijd om Borat te kijken)
en toen naar Blake’s.

Thomas ging al wat eerder weg, en ik dus met de laatste BART, na een lange dag. Lekker onderuitgezakt in de banken terwijl de BART door de bay-tunnel heen schommelt....even ogen dicht....tot ik helemaal in Balboa Park wakker werd.
 
@%$!@# dit was de laatste Bart...sta je dan lekker helemaal in het donker in een niet al te beste wijk. Richting stad terug beginnen te lopen en ondertussen maar een taxi of zo proberen te vinden. Maar die reden er niet zoveel daar in de buurt. De beste keus was waarschijnlijk het lokale country café? Dus daar maar naar binnen gelopen en daar een taxi laten bestellen. Die dus nooit kwam (tenminste niet voor sluitingstijd), en toen maar weer naar buiten en goh, met mazzel toch een taxi gevonden.

Thomas getroffen in de stad en nog even samen uit geweest.
 
 
Nachtje met de BART
Vrijdag, 3 november 2006