Zonsondergang
 
Het voordeel van de kajakclub hier is dat men in feite alles wat men nodig heeft kan lenen: kajaks, peddels, reddingvesten enz.
 
Nadeel is natuurlijk dat alles door iedereen gebruikt wordt en dus ook best wel het één en ander te lijden heeft. Met name de reddingsvesten hebben vaak een kapotte rits of iets dergelijks. Dus ik was al een tijdje aan het kijken naar een eigen reddingsvest (oftewel “drijfhulp” zoals ze officieël heten).

En nu heb ik er dus één gevonden. Voordeel van een eigen vest is natuurlijk dat het nieuw is en minder geleden heeft. Bovendien is deze ook meer geschikt voor kajakken. De vesten van de kajakclub zijn eigenlijk meer voor op zeilboten: ze hebben een groter oppervlak, en zijn daardoor wat dunner. Maar door het grotere oppervlak komen ze vaak ook een beetje omhoog, waardoor ze in de weg zitten voor de armen die paddelen.
 
Een kajakvest, zoals je op de foto ziet is wat dikker, maar houdt de armen veel beter vrij :)
Bovendien kun je deze ook op meer plaatsen aansnoeren waardoor hij veel comfortabeler zit (minder schuring terwijl je kajakt, en het geeft ook een wat veiliger gevoel omdat het zo comfortabel en stevig zit).
 
Ook heeft hij wat vakjes om wat kleine dingen op te bergen, maar die heb ik nog niet echt gebruikt.
 
Omdat ik de afgelopen dagen weinig kans had gehad om te kajakken had ik nu erg veel zin om weer even te kunnen bewegen. Dus lekker op vrijdagavond d’r alleen op uitgetrokken richting de Karmøybrug. Een tocht van 12 km/2 uur. Bewust een beetje laat vetrokken om de avondzon mee te krijgen :)
 
Kwam eigenlijk een beetje aan de late kant terug, het laatste stukje door het dorp was het eigenlijk een beetje te donker aan het worden misschien, op zich niet zo’n probleem hier in het dorp op het water. Aan de andere kant was het absoluut de moeite waard!! Heerlijk om een lange zonsondergang vanaf het water te zien. Één van de mooiere zonsondergangen die ik heb gezien, met dieprode wolken en reflecties in het water :)
 
Kwam onderweg nog de Denemarken veer/cruiseboot tegen, met veel mensen op het dek die foto’s van die eenzame kajakker in het water aan het maken waren :)
 
Het laatste stuk door het dorp was ook mooi: sinds kort zijn beide bruggen nu verlicht met paarse lampen, wat een heel mooi effect gaf in het donker met het dieprood/paars van de zonsondergang. En dat terwijl er een gezellig drukte was in het dorp vanwege het internationale filmfestival (link in ‘t engels) en de uitreiking van de “Amandaprijzen” (de Noorse Oscars) en de live uitzending daarvan op de Noorse tv.
 
 
Kajak
Zaterdag, 19 augustus 2006