Yosemite Valley
 
Behoorlijk vroeg opgestaan en meteen naar Yosemite gereden. Amerikaanse Nationale Parken zijn best goed georganiseerd: nergens commercie, en toeganspassen zijn een hele week geldig.
 
Onderweg in het park een Italiaanse met haar ouders proberen te helpen. Van haar gebroken Italiaans Engels begreep ik dat ze de watervallen wilde zien. Maar ja, dan moet je natuurlijk niet in oktober komen. Das zo ongeveer het droogste punt van het jaar, en dus geen smeltwater. Oktober is juist de mooiste tijd om het park in al zijn verschillende herfstkleuren te zien.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
De foto’s op deze pagina heb ik trouwens zelf gemaakt. Mooi hè? Yosemite (speciaal de westkant van het park) is eigenlijk net als Noorwegen een Fjorden landschap, d.w.z. het landschap is gevormd door gletsjers die diepe groeven en steile wanden in het gesteente hebben geschapen. Maar in tegenstelling ligt Yosemite in een bergachtig gebied en niet langs de kust. Dus hier geen watergevulde fjorden (zoals in Noorwegen) maar “fjorden” met land.
 
Eerst naar Yosemite Village gereden (in de vallei) en daar wat meer eten en drinken ingeslagen, en een CamelBak gekocht (een water reservoir dat je makkelijk kunt dragen, en die ik later ik bij het kajakken mooi mee kan nemen).
 
Het dorp wordt flink verbouwd trouwens t.o.v. andere jaren, om het park nog meer op het behouden en genieten van de natuur te richten, en minder op auto-toerisme.
 
Verschillende tochten/tochtjes gemaakt, sommige bekend, en sommige kleine nieuwe verkenningstochtjes, in de buurt van de vallei (o.a. naar de Lower Yosemite Falls en El Capitan). Daarna dieper het park ingereden naar de Mariposa en Tuolomne Groves gegaan waar nog enkele reuzensequioa’s staan, waaronder ook de bekende “tunnel boom” (een boom zo groot dat er een gat in was gemaakt waar je met de auto doorheen kon rijden). Ook dit zijn wat plekjes waar ik nog nooit geweest was, en die nu mooi verkend konden worden.
 
Rond 16.00 uur, moe, en een beetje verkleurd aan de oostkant het park uitgereden en een beetje willekeurig een onbekende richting ingegaan, namelijk naar het skidorpje Mammoth Lakes.
 
 
 
Yosemite - Dag 1
Dinsdag, 24 oktober 2006