Cursus in Asker
 
De afgelopen dagen stonder er geen nieuwe verhalen op mijn weblog omdat ik op cursus was in Asker, een voorstad van Oslo. Asker is een beetje het Noorse Wassenaar. Zo had ons cursusoord een buitenverblijf van de Noorse koninklijke familie als buren.
 
Het onderwerp van de cursus was “leidinggeven en coachen” en was zeer praktijkgericht. Dus gelukkig geen dagen met saaie theorie, maar vooral heel veel oefenen. Vooral op het coachen, en hoe je mensen zelf zelfstandig kunt laten werken. Interessant, maar ik moet nog even zien hoe het straks voor ons echt in de praktijk gaat werken.
 
Omdat ik geen zin had om op maandagochtend al om 06.00u op het vliegveld te staan was ik samen met een collega al op zondag die kant op gereisd. In het Oosten van het land hebben ze veel meer een landklimaat, dus daar lag nog zo’n goede 30 cm sneeuw. In totaal waren er vier mensen van mijn bedrijf en nog vier andere (van Volvo Noorwegen, en telemarketing bedrijf, een bloemenproducent en een bedrijf gespecialiseerd in vakliteratuur voor biblioteken en universiteiten). Overnachting was in de Sem Gjestegård, een oude “landbouwschool”. Ik zie trouwens dat ze de menu’s van deze week nog op internet hebben staan.
 
Maandag:
  1. - Sesampanert breiflabb med safransaus
  2. - Fårefilet med hvitløksaus, squash, paprika og gratinerte poteter
  3. - Frukter og bær med blåbærsorbet
 
Dinsdag
  1. - Stekte kamskjell med gulrotpure og balcamicosirup
  2. - Kveite med safransaus, grønnsaksalat og amadinepoteter
  3. - Konfektkake med vanilgeis og bringebær
 
PS: veel succes met de vertaling ;)
Op zondagavond was het gewoon pizza :)
 
Verder tijdens de cursus nog het één en ander geregel over andere cursussen, misschien zou ik nog deze week naar Dubai gaan voor een andere cursus, maar dat werd toch een beetje te kort dag en te duur, dus die cursus doen we wel een andere keer als hij wat dichter in de buurt is.
 
In elk geval op de terugweg nog een meevaller. We zouden eigenlijk om 20.00u terugvliegen, maar we kwamen net op het vliegveld aan toen een eerdere vlucht naar huis begon met boarding. Dus snel naar de gate gegaan, en gelukkig hadden ze nog een plaatsje voor ons vrij in het vliegveld, en nu was ik mooi 3 uur eerder thuis.
 
Ik merkte wel dat toen we snel naar de gate gingen dat mijn linkerbeen dat niet fijn vond. Ik denk dat ik volgende week of zo even een afspraak maak met de dokter om naar mijn been te laten kijken.
 
 
 
Coaching
Woensdag, 29 maart 2006