Rockfest - Dag 2
 
Volgens mij was ik flink moe, want ik werd niet voor 10.45u wakker vandaag.
 
Ik had afgesproken met mijn Zweedse collega om te gaan kajakken. We hadden vandeweek al samen boodschappen gedaan zodat we vandaag samen konden kajakken. Afgesproken bij de kajakclub en daar twee kajaks klaar gemaakt en beladen met BBQ, eten en drinken en richting Matlaug gekajakd. Daar voorzichtig aan (ei)land gegaan en (vegetarisch) ge-BBQ’ed. Gelukkig een beetje uit de wind en in de zon, dus heerlijk voor een zaterdagmiddag.
 
Uiteindelijk flink moeten haasten om weer terug te komen, want het eerste concert was al meteen de moeite waard en begon al om om 18.00u. Kurt Nilsen, winnaar van de Noorse Idols en World Idols (en bekend omdat een jurylid over hem zei “Je ziet eruit als een Hobbit, maar je zingt als een engel”.)
 
Het concert was wel aardig, maar zeer “familievriendelijk”, dwz, erg veel rustige nummers en ook de cover van U2’s “A Beautiful Day” (het nummer dat hij zong tijdens de World Idols finale) was bijna akoestisch. In de lokale krant kwam Kurt dan ook niet verder dan een 4 (op een schaal van 6).
 
Na afloop van het Kurt concert zijn we met zijn 10’en wezen eten bij de Griek. Zeer leuk en gezellig en nog lang nagetafeld. Mijn Zweedse collega en enkele anderen wilde tenslotte terug naar de concert-arena om daar naar een Zweedse band Bo Kaspers te kijken. Op zich wel aardig muziek (deed me een beetje denken aan The Buena Vista Social Club), maar ook nu weer erg rustig, en niet echt geschikt als hoofdact op zaterdag. Het hielp ook niet echt dat het begon te regenen. Maar toch een lang concert.
 
Daarna nog even naar Byscenen gegaan voor het concert van de Pogo Pops, een Noorse band die in de jaren ’90 kennelijk bekend was. Dit was dus wel rockmuziek. Maar zoals meestal staat in Byscenen de muziek erg hard. Omdat we het daar allemaal wel mee eens waren maar weer gegaan. Sommigen wilden nog naar de kade maar ik en enkele anderen vonden het het wel genoeg en zijn naar huis gegaan.
 
 
Kurt Nilsen
Zaterdag, 16 juni 2007