Google en weblog
 
NB: Als je alles op volgorde wilt lezen vanaf waar ik de laatste keer was gebleven, klik dan hier. Je kunt dan verder komen door vanaf die pagina steeds op “volgende” te klikken.
 
Vandaag mijn weblog bijgewerkt met ongeveer twee weken informatie. Verder algemeen even bijkomen en opruimen.
 
De laatste weken zijn nogal druk geweest met buitensport en dergelijke. Ik kleed me nu ongeveer drie keer per dag om (kleren voor naar het werk, kajakkleren en weer wat anders daarna). Het zout water van de kleren afspoelen en vervolgens alles uit te drogen hangen in de douche.
 
Dus is het tijd om dit weekend wat op te ruimen. Boodschappen gedaan, strijken, afwas (ik heb tegenwoordig genoeg servies om op te sparen en dan in de afwasmachine  te stoppen!) en bankspullen bijgewerkt.
 
DVD speler naar de winkel gebracht voor reparatie. Die ben ik ongeveer drie weken kwijt. Wel vervelend.
 
Over Google: net als de meeste andere bedrijven heeft Google de regering van China zijn zin gegeven, en past het censuur toe op de zoekresultaten van internetpagina’s voor mensen in China.
 
Best wel eng als je de resultaten van de internationale Google vergelijkt met de resultaten die men in China te zien krijgt. Bijvoorbeeld als men zoekt naar afbeelding van het “tiananmen plein” (=”het plein van de hemelse vrede”)
 
  1.  Wereldwijde resultaten laten dan vooral de foto’s zien van de man die in zijn eentje een hele rij met tanks tegenhoudt tijdens de protesten tegen de Chinese regering.
  2.  De resultaten van Google China laten dan een toeristisch plein zien waarop er nooit geprotesteerd is tegen de regering.
 
Censuur is een raar iets....
 
 
Uitslapen
Zaterdag, 8 juli 2006