Afscheidsfeest Polytec
 
Uiteindelijk was er toch geen ontkomen aan: het afscheid nemen van Polytec....
 
Vanwege zomervakantie en dergelijke was het er niet van gekomen om dit te doen tijdens een bijeenkomst op het werk. Dus het was erg leuk dat er ‘s avonds speciaal iets werd georganiseerd voor mij en mijn andere collega die per 1 augustus met een andere baan was begonnen.
 
In combinatie met ONS 2006 (de grote olie- en gasbeurs die tweejaarlijks in Stavanger word gehouden) was er ‘s avonds een (best wel groot) feest georganiseerd in de (best wel grote) tuin van mijn oude baas. Compleet met grote feesttent en uitgebreide BBQ met allerlei hapjes en veel verschillende drankjes. Het was vooral leuk om te zien dat bijna al mijn oude collega’s er waren, ook al was het op een avond.
 
Erg gezellig, met natuurlijk toespraakjes, maar ook een quiz. Ook moesten mijn andere collega en ik een wedstrijdje doen (tevens Princeton vs. Berkeley): de opdracht was als volgt:
  1.  neem een rol Mentos en boor een gat in de snoepjes
  2.  rijg je ze aan een touwtje
  3.  boor een gat in de dop van een fles cola
  4.  haal het touwtje met de Mentos door het gaatje, zodat de Mentos strak tegen de onderkant van de cola dop zit
  5.  schroef de dop op de fles ....
  6.  ...en laat het touwtje met de Mentos in de fles zakken!
Als het goed is begint de boel dan ontzettend te schuimen en te spuiten.
 
Helaas waren wij niet zo succesrijk zoals op de foto hierboven...
 
Maar zoals gezegd, het feest en de hele manier waarop het gepland was, wie er aanwezig waren en zelfs het weer waren zeer geslaagd.
 
Zelfs het afscheidskado was bijzonder.
 
Ik denk dat het een goede keus was om van baan te veranderen. Maar ik zal Polytec gaan missen.
 
De sociale kant en al mijn jonge, aardige collega’s die bijna zonder uitzondering ook vrienden zijn geworden met wie ik ook buiten werk om veel tijd door breng zijn een belangrijke reden dat ik hier ben gebleven.
 
 
 
BBQ
Donderdag, 24 augustus