Havendagen en kajakken
 
Zondagmiddag even wezen kijken bij de Havendagen. Daarna een korte kajaktocht vanwege het mooie weer. Erg veel verkeer op het water, en op de Denemarkenboot na troffen we alle lokale veerboten en enkele grote vrachtboten op onverwachte plaatsen. Het is wel een groot voordeel dat ik hier bekend ben en alle boten en routes herken. Zo kwam de boot naar Utsira (link in Engels) eraan toen we zuid van Vibrandsøy lagen.
 
Omdat ik de route ken, wisten we dat we stil moesten blijven liggen bij het zuidelijkste puntje van het eiland omdat deze boot daar eerst naar het zuiden gaat, dan naar het oosten en tenslotte weer naar het noorden, en we dus geen andere mogelijkheid hadden om uit zijn koers te blijven.
 
Was wel mooi om die boot van zo dichtbij te zien, terwijl hij op hoge snelheid een bocht helemaal om je heen aan het maken is. En omdat hij zo’n scherpe bocht met hoge snelheid maakte, kwamen er mooie regelmatige hoge golven op ons af...van alle richtingen tegelijkertijd.
 
Niet spannend of eng maar wel heel raar om gelijkmatige golven uit alle richtingen tegelijkertijd te krijgen.
 
Op dinsdag zouden we eigenlijk met werk uit gaan eten, maar vanwege het filmfestival en de havendagen was er geen enkel hotel vrij in het dorp, en kon dus niet iedereen mee. Etentje is dus uitgesteld.
 
 
Zondag & dinsdag
Dinsdag, 22 august 2006