Jentetur ;-)
 
Zoals gisteren afgesproken vandaag op “jentetur” gegaan. Oftwel “damesuitstapje”....
 
Samen met drie vriendinnen/collega’s naar Ikea in Stavanger gereden. Allemaal hadden we een goede reden om nieuwe inrichtingen te kopen. IJsje gegeten op de heenweg terwijl we op de veerboot zaten te wachten. Gelukkig zijn de tunnels van hier naar Stavanger nu eindelijk volledig afbetaald. Dat scheelt toch weer NOK 90 per enkeltje aan tolgeld.
 
Een goed idee, met zijn vieren naar Ikea? Ja, meestal wel. Maar misschien niet als alle vier ook echt van plan zijn om behoorlijk wat dingen te kopen (stoelen, tafels enz.). De auto op de terugweg zat stampvol.
 
Redelijk laat terug in het dorp en een beetje dom als iedereen daarna recht naar huis zou gaan, voor zichzelf eten zou koken en dan alleen thuis zou gaan zitten op zaterdagavond. Dus ze maar bij mij thuis uitgenodigd voor eten. Met zijn allen boodschappen gedaan (vegetarisch) en toen iedereen even thuis langs (ook leuk: alle aankopen zaten verspreid over alle verschillende tassen) en even omgekleed.
 
De drie dames kookten terwijl ik me nuttig maakte met het openen van wijnflessen (voor op tafel) en nog meer wijnflessen (voor in het eten). Gezellig gegeten. Maar ja, Zweden zijn nog erger dan Noren met alcohol, dus na het eten werd er nog meer gedronken, inkl. drinkspelletjes.
 
Behoefte aan mannelijke versterking, dus twee collega’s gebeld. Gezellig, vooral met Noren en Zweden bij elkaar die toch wel elkaar redelijk kunnen plagen, met als vast en altijd terugkerend thema de Zweedse zangeres Carola die kennelijk ook wereldberoemd is in Noorwegen, maar die niet al te slim is en regelmatig nogal domme/beledigende dingen doet.
 
En ander ding wat trouwens vaak terugkomt op avonden waarop gedronken wordt met Noren is het nummer “Total Eclipse Of The Heart” (oorspronkelijk een nummer van Bonnie Tyler). Eerst als nummer voor een drinkspelletje, daarna moet men altijd even internet op om te kijken of men ook “die video” kan vinden waarop een stel Noren (Hurra Torpedo) het nummer nogal geweld aandoet. Vooral ook letterlijk.
 
Je kunt de video hier bekijken (UPDATE: ik heb nu de goede link hier staan). Maar je doet het op eigen risico! En ik vraag me af wat je van Noren denkt nadat je dit gezien hebt...
 
 
Ikea + etentje
Zaterdag, 16 september 2006