Terugreis van Skånevik
 
Lang en goed geslapen. Toen we wakker werden kregen we koffie en thee geserveerd van mijn collega op de andere boot die al een stuk eerder op waren.
 
In het dorp brood, eieren en spek (bacon) gekocht. De boot klaargemaakt voor vertrek (diesel & water tanken, anker gelicht) en weer terug richting huis. Aan boord eten klaargemaakt.
 
Nou wist ik niet waar Skånevik lag (ik dacht dat het op Karmøy lag), maar het ligt diep in het Hardangerfjord (zie boven). Vandaag flink wat meer wind, vooral te merken op het open stuk zee dat Sletta heet (nogal berucht van verschillende bootongelukken). Richting huis gezeild, en lang over gedaan: rond 19.00u weer terug in het dorp. Redelijk wat van zeilen en het sturen van boten geleerd.
 
Thuisgekomen en alle zoute zeelucht weg-gedouchet (is dat een woord) en boodschappen gedaan.
 
Een collega had nog gevraagd of ik eventueel meteen door wilde reizen naar Stavanger, en vanaf daar met de trein naar Kristiansand om naar het Quart festival te gaan (de Noorse variant van Pinkpop) maar dat werd toch allemaal wat veel.
 
Dus lekker thuisgebleven met het idee om een rustig een film op DVD te kijken. Vreemd genoeg werkte mijn DVD speler niet....Het scherm toont alleen “opening”, “closing” en dan “blocked”. En dan kan ik ‘m ook niet eens meer af zetten. Even op internet gezocht, en het blijkt dat het een vaker voorkomend probleem is met deze van Philips... Gelukkig zit er nog garantie op (tot september).
 
 
My Blog
Sunday, July 9, 2006