Squash en Bruce Springsteen
 
Na mijn “ski-avontuur” eerder dit jaar had ik geen squash meer gespeeld (of gefietst) omdat ik dat niet vertrouwde. Maar ik heb het gevoel dat ook het kajakken goed is geweest voor mijn knie omdat je gewoon algemeen beter in vorm komt. Tijd om weer eens een keer squash te proberen.
 
Het viel eigenlijk allemaal best mee en ging goed, maar mijn squash partner merkte wel dat ik voorzichtiger speelde in vergelijking met eerst. Toch waarschijnlijk nog een beetje angst om de knie te veel te belasten....
 
Maar de test was geslaagd, dus ik denk dat dat vanzelf wel beter gaat in het vervolg.
 
Had toevallig (of niet?) een Berkeley sport T-shirt aan tijdens het squashen, terwijl mijn squash partner net terug was van een half jaar in Princeton.... ;)
 
Thuisgekomen eindelijk een bepaald nummer met Bruce Springsteen gevonden! Namelijk “Chimes Of Freedom” (cover van Bob Dylan).
 
Ik ken natuurlijk de meeste nummers van Bruce Springsteen al jaren, dus in mijn Top 35 van meest gespeelde nummers in iTunes staan eigenlijk opvallend weinig nummers van Bruce (om precies te zijn slechts één). Ik ken per slot van rekening alle nummers al zo goed dat ik ze niet zo vaak meer in zijn geheel beluister.
 
Dat ene nummer in die Top 35 moest dus wel een nieuw/onbekend nummer zijn. En dat klopt ook: het is “Trapped” (opent in iTunes), een live uitvoering van een nummer (cover van Jimmy Cliff?), ooit live aangekondigd als “good will conquer evil, and the truth will sett you free”. Ik wilde het nummer al jaren wilde hebben, maar het was nooit op cd uitgebracht...tot het op een bonus cd van de “Essential Bruce Springsteen” verscheen. Na zoveel tijd zoeken heb ik het nummer dus vaak beluisterd.
 
En toen was er nog maar één Springsteen nummer wat ik nog niet had, maar wel graag wilde hebben: zoals gezegd, ook een cover. Dit maal Bob Dylan’s “Chimes Of Freedom”.
 
Ik kende het nummer van de Amnesty International Tour (de “Conspiracy of Hope” tour, met onder andere ook Sting, Tracy Chapman, Peter Gabriel en Youssou N’Dour)) ter viering van het 40-jarig bestaan van de “Universele Verklaring Van De Rechten Van de Mens”. Ik had een live opname van tv van dat concert waarin dit nummer het slotnummer was, gezongen door alle artiesten van het concert.
 
Nooit officieel uitgebracht vond ik nu eindelijk een winkel waar het nummer te krijgen was (AllOfMP3.com)
 
 
 
Eindelijk weer squash
Maandag, 18 september 2006