Houston, Texas
 
Bijna een volledige week in Texas. En Texas da’s “helt Texas” zoals ze hier in Noorwegen zeggen. (“Helt Texas” = “te gek voor woorden”). Wist je bijvoorbeeld dat Texas de enige staat in de VS is die in zijn grondwet heeft opgenomen dat ze zo weer onafhankelijk van de rest van de VS kunnen worden. Bijnaam van Texas is trouwens/dan ook “the lone star state”.
 
Omdat er verder geen collega’s meer bij waren goed de tijd gehad om me een beetje bekend te maken met Houston en Texas. Houston is een stad groot geworden met name vanwege de olie, en dus geen mooie stad. Wel bijvoorbeeld een groot winkelcentrum (Galleria), niet al te ver van mijn hotel vandaan.
 
Bijzonder raar weer hier. Volgens mij de eerste keer dat ik echt tropische stormen mee heb gemaakt. Bijzonder warm, en drukkend. En terwijl je dan onder de palmbomen loopt barst er een ongelofelijke regenbui los, en ben je doorweekt binnen een halve minuut. Toen ik er was, waren de regenbuien nog groter dan normaal, met overstromingen door de hele stad (auto’s compleet onder water enz. enz) en gevaar voor hurricanes.
 
Verder veel gelezen (boeken gekocht bij Border’s) en wat tv gekeken. Met de verkiezingen voor het congres op komst was het mooi op de campagnes op tv te volgen, met bijvoorbeeld spotjes van Carole Keeton Strayhorn (die zich afficheerde als “one tough grandma”) en Kinky Friedman, compleet met hond, houthakkers blouse en grote cowboy hoed, met veel referenties naar Texas en hoe bijzonder/veel beter Texas is. Andere meer progressieve kandidaten worden direct aangevallen als “too liberal for Texas”.
 
Verder nog een avond gezellig met een oud-collega van het KVI, die nu deels in Houston werk, de stad in geweest. Oh ja, nog even contact gehad met het reisbureau over het geklungel met mijn vliegreizen en gevraagd of ze even willen kijken of er nog veranderingen in de rest van mijn reisprogamma zijn.
 
De laatste avond in Houston een goede reden gehad om te drinken trouwens, dus beneden maar naar de bar gegaan en wat besteld. Ondertussen gekeken naar de laatste wedstrijd van de halve finales in het honkbal. Door één of andere rare bal op het veld kwam in contact met drie mannen aan de tafel naast me, die ook vanwege een cursus in Houston waren en ook hun laatste avond daar hadden (Brian kwam uit Berkeley trouwens, Todd uit Kentucky en Enzo, met Italiaanse voorouders uit Canada). Zij hadden elkaar op de cursus leren kennen en elke avond daar al gezeten. Het werd meteen heel gezellig. EINDELIJK na jaren weer over college football en basketball kunnen praten met mensen die er verstand van hebben!! Niet erover vertellen maar erover praten. Tot ver na sluitingstijd gekletst. Zo leuk trouwens dat die anderen zeiden “where were you all this time?!” toen we het erover hadden dat het zo zonde was dat we pas op de laatste avond elkaar leerden kennen. Vrienden voor het leven voor één avond.
 
 
Tropisch
Woensdag, 18 oktober 2006