Zomerstudenten [updated]
 
Hier is het vrij gebruikelijk dat studenten in de zomer geen echte vakantie nemen maar vakantiewerk gaan doen. Dat is in Nederland natuurlijk ook wel zo, maar hier werkt men bij voorkeur de hele zomervakantie, en dan ook nog ergens wat met de studie te maken heeft.
 
Bij mijn nieuwe werkgever geloof ik dat het aantal mensen dat een zomerbaan zocht ongeveer 42 keer groter was dan het aantal plaatsen dat men beschikbaar had!
 
De gelukkigen mogen nu een paar maanden lang bij ons werken. Omdat ze van verschillende streken/landen komen worden er ook verschillende activiteiten georganiseerd, waar ze elkaar en het bedrijf snel kunnen leren kennen.
 
Vandaag was de eerste, op een rustige plek buiten de stad met de studenten en drie begeleiders verzameld: ‘s ochtends enkele bedrijfs- en vakpresentaties, lunch en daarna studentpresentaties. Daarna maar weer eens een keer een BBQ. Helaas begon het toen net een beetje te regenen, dus binnen i.p.v. aan de waterkant.
 
Toen even pauze, en daarna om 20.00u, het zogenaamde vorspiel bij een collega, waarbij we vooral chips hebben gegeten (water gedronken) en voetbal hebben gekeken. Daarna de stad in.
 
[Update]: onderweg naar het vorspiel bij een mooi jacht/boot, waar ik eigenlijk voorbij liep zonder verder na te denken. Tot ik werd teruggeroepen door de eigenaar ... namelijk een collega van me die op zwangerschaps[moederschaps?]verlof is. Aan boord een kleine rondleiding gehad en wat gedronken en bijgekletst.
 
Toen ik eindelijk verder ging liep ik langs de terrassen en kwam wat andere bekenden tegen, of ik daar ook effe wat wilde drinken. Niet echt eenvoudig om op forspill te komen. Volgens mij klopt het niet helemaal als je een pub ingaat voor je naar forspill gaat. Volgens mij hoort het juist andersom?! ;)
 
 
 
Sociaal programma
Vrijdag, 23 juni 2006