Avaldsnes + eten
 
De zomer is hier nog niet echt doorgebroken. Tenminste niet met de temperatuur. Maar het is al wel een tijd zonnig en heerlijk stabiel weer. Bijna geen golfje te zien op het water bij mij voor het huis.
 
Ik ben van plan om van de zomer een paar keer met de kajak naar het werk te gaan (ongeveer 35 km voor een retourtje. Met 7 km/u is dat dus zo’n 5 uur kajakken bij elkaar). Vandaag vast even een eind in die richting gekajakked. Namelijk richting de bekende kerk in Avaldsnes. Heerlijk weer en dus mooi om het water wat te verkennen. Bij de kerk (of beter gezegd bij Bukkøy, het eiland met het Vikingdorp) even wat gegeten en gedronken en toen weer terug, en na 13 km kajakken was ik om 14.30u  weer thuis. Dus tijd genoeg om wat te rommelen en daarna boodschappen te doen voor het kamperen morgen.
 
Tot ik een SMS kreeg: “denk eraan dat vandaag de winkels vroeg dicht gaan!”. Dus meteen weer naar Maxi gereden, en GESLOTEN. Gevraagd waarom er gisteren dan een bord hing waarop stond “open tot 18.00u”. Bleek voor de planten- en bloemenafdeling te zijn.
 
Doorgereden naar OBS en daar mocht ik gelukkig om 16.15u nog wel naar binnen. Als ik opschoot. Snel wat chips, groente en fruit + rijst gekocht en weer naar huis.
 
‘s Avonds met enkele collega’s uitgebreid bij een collega wezen eten (en drinken). Helaas kon de collega voor wie alles eigenlijk geregeld was niet erbij zijn.
 
Daarna nog met zijn 3’en de stad in geweest en na afloop nog een tijd met een collega buiten staan te praten.
 
En weer heerlijk rustig water....als ik niet gedronken had zou ik zo een kajak pakken voor een tochtje!
 
 
Kajak
Zaterdag, 26 mei 2007