I, Robot
 
Ondertussen al weer vier weken geleden dat ik mijn DVD speler wegbracht ter reparatie. “Twee tot drie weken” zeiden ze, dus even langs de winkel gegaan....
 
En goh, hij was al klaar...
En goh (deel 2), hij was na 1 week al klaar. “Sorry ik denkt dat we vergeten hebben te bellen”....
 
Goed gedaan Elkjøp!!!
 
Na ja, hij is in ieder geval weer terug. Op internet had ik al gevonden dat dit Philips model redelijk veel problemen had met de motor voor de DVD lader, en die was dan inderdaad ook vervangen. Gelukkig viel het nog onder de garantie.
 
Des avonds maar meteen even geprobeerd of alles werkte en de film “I, Robot” gekeken met Will Smith en een boek van Isaac Asimov.
 
Het boek is trouwens heel anders dan de film: het boek bestaat uit korte verhalen waarin telkens het thema “plaats van robots in de maatschappij” wordt uitgewerkt. Steeds met een beetje “donker” thema, waaruit blijkt dat je met goed bedoelde regels voor robots het toch fout kan gaan. Het boek vond ik dan ook wel de moeite waard.
 
De film was helaas een stuk minder. Echt een Hollywood bewerking van een boek. Er is één verhaal van het boek gekozen en uitgewerkt. Geforceerde humoristische uitspraken van Will Smith, visuele aanpassingen voor domme Amerikanen die niet logisch zijn en actie scenes die voor het verhaal helemaal niet nodig zijn.
 
Ik kan me voorstellen dat ik nog meer boeken van Asimov lees. Maar deze film kun je gerust overslaan.
 
 
 
DVD
Zaterdag, 5 augustus 2006