Vigdarvatnet - Dag 1
 
Redelijk vroeg opgestaan en mijn spullen gepakt, richting kajakclub. Dikke slaapzak, droge kleren, nieuw kampeermatje en dergelijke allemaal waterdicht ingepakt.
 
Kajaks uitgezocht en spullen bijelkaar gevonden. Leuk om met zijn allen zo bezig te zijn en een beetje de spanning van samen op avontuur gaan. We gaan namelijk met zijn 4’en van de kajakclub richting een groot meer in de buurt van Sveio.
 
Voor de meesten de allereerste keer dat we op zoetwater kajakken, en ook dat we kajaks op de auto binden, en dat we gaan kamperen met kajaks.
 
Wanneer je steeds op dezelfde plek begint (de kajakclub), dan heb je na verloop van tijd wel een beetje de omgeving wel gezien de je met een dagtrip kunt bereiken.
 
Helemaal leuk was dat we toevallig een andere groep ook tegenkwamen op de kajakclub die met hetzelfde bezig waren.
 
Met hun hulp de kajaks op de auto gebonden en toen boodschappen wezen doen.
 
Ongelofelijk veel regen, maar ja, met goede waterdichte kleren merk je het niet. De boten te water gelaten en vervolgens het meer Vigdarvatnet begonnen rond te kajakken. Regen!
 
Onderweg twee keer gestopt om wat te eten (samen met de schapen onder de boom geschuild (en had ik al gezegd dat het veel regende?)
 
Zo’n 25 kilometer gekajakked, tot we uiteindelijk bij een soort scoutingkamp kwamen (verschillende huizen e.d. met mooi uitzicht). Omdat er verder niemand was de tent niet in de bossen maar in de tuin opgezet, beschut vanwege de hoofdwoning. Heerlijk met welverdiende warme chocolade, en een BBQ die we daar ter plekke vonden. Nadat we het eten op de BBQ warm gemaakt te hebben hebben we het water uit de kleren die we aan hadden “gekookt”, en nog behoorlijk lang zitten roddelen.
 
 
Kajak & kamperen
Zaterdag, 14 juli 2007