Openingsconcert Sildajazz
 
Het is nu 3 september en ik lig dus enkele weken achter met het bijwerken van mijn weblog. Eens even kijken of ik nog een beetje kan reconstrueren wat ik zoal gedaan heb in die afgelopen weken. Juist omdat het zo’n drukke weken zijn geweest zal ik dus ook veel van de kleinere dingen alweer vergeten zijn.
 
De agenda wordt eerst teruggespoeld naar 9 augustus, de dag waar ik vorige keer gebleven was. Dit is de traditionele openingsdag voor het lokale jazzfestival, sildajazz, oftewel “haringjazz” (sild = haring). Het heet zo omdat het dorp groot is geworden vanwege de haringvangst (“Haugesund is gebouwd op de botjes van de haring”). Eigenlijk was er gisteren al een concert, maar dat was speciaal vanwege het feit dat het festival dit jaar twintig jaar bestaat.
 
Traditiegetrouw is de echte opening bij mijn buren, in het “Dokkenmuseum”. Dus als ik thuiskom van het werk kan ik met geen mogelijkheid thuis komen, omdat alles en iedereen dubbel geparkeerd staat op onze inrit.
 
En naast de echte opening, is er ook nog een echt openingsconcert met Regina Carter op de viool, een van de hoofdacts van het festival. Via het werk twee kaartjes gekregen hiervoor. En daar samen met en (ex-) collega naar toe gegaan. Ze was vast heel goed was op de viool, maar het is gewoon niet mijn soort muziek...
 
D’r was een stukje wat wel mooi, was. Één nummer was opgedragen aan haar onlangs overleden moeder en door het nummer heen zat een kinderliedje verweven wat ze altijd van d’r moeder moest spelen als ze weer moest oefenen op de viool. Het grappige was dat ze het afwisselend heel kinderlijk (een beetje vals) en volwassen speelde.
 
Na het concert naar de kade gegaan, waar bij Café MM veel collega’s zaten en daar een tijd gezeten, tot ze ook daar met jazz muziek begonnen. We zijn toen met zijn tweeën naar Hotel Maritim gegaan (op die link staat trouwens een oude foto: de hele kade, en ook het hotel is flink opgeknapt dit jaar, en een feestelijke opening net voor Sildajazz). In elk geval daar ‘s avonds nog zeer laat uitgebreid gegeten in het restaurant “Nausted”.
 
Oh ja, vandaag (4 weken nadat de reparatie klaar was, en 4 dagen nadat ik mijn DVD speler al opgehaald had van de winkel) kreeg ik een brief van Elkjøp, dat de reparatie klaar was en ik mijn DVD speler kon komen ophalen....Dit land zal nooit echte grootheid bereiken, want ze zijn gewoon niet service-gericht genoeg...
 
 
Sildajazz
Woensdag, 9 augustus 2006