Salarisonderhandelingen 2006
 
Dit wordt (alweer) een drukke week. Afgelopen week heb ik officieel voor de laatste keer salaris ontvangen van mijn werkgever. Ze hebben hier namelijk nogal een dom systeem: in juni krijg je namelijk gewoon salaris en wordt het vakantiegeld uitbetaald (ongeveer 2 maandsalarissen). De maand erna, in juli dus, krijg je helemaal niets.
 
De gedachte is dat iedereen vakantie neemt in juli, en als je niet werkt dan krijg je ook geen salaris. Bovendien denkt men dat omdat iedereen weg is in juli er ook niemand is om je geld over te maken. In elk geval een erg dom systeem, waarbij je dus 3 maandsalarissen krijgt in juni, en daar dan twee maanden mee moet doen, tot je volgende salaris in augustus.
 
Maar ja, voor mij komt er dus geen salaris meer in augustus bij deze baas. Wel raar, dan komt het ineens heel snel dichterbij dat ik van baan ga veranderen.
 
Omdat ik nog steeds in de Raad van Bestuur zit, is het logisch dat ik in de groep zit voor loononderhandelingen. Aan de andere kant, ik krijg van deze baas nooit meer salaris, dus het is ook wel een beetje raar!
 
In elk geval overdag gewoon gewerkt, en ‘s avonds met de loonsgroep uit wezen eten om alles voor te bereiden en alle getallen op een rijtje te zetten.
 
Ik vond trouwens dat ik de afgelopen twee jaar erg hard gewerkt heb, en goed mijn best heb gedaan, met veel overwerk, en weinig vrij. Met het vakantiegeld en alle overuren vond ik dat ik me deze week mag verwennen ;)
 
Dus om te beginnen heb ik een nieuwe jas gekocht om te kajakken. Ik had ook al een nieuwe jas gekocht om te skiën, dus ik krijg een beetje een Imelda Marcos gevoel met jassen.
 
Maar goed, dit is weer een ander type jas: met skiën heb je over het algemeen de armen vrij dicht langs het lichaam, en die jas is vrij strak langs het lichaam (ik neem aan voor de warmte en de windweerstand). Mijn nieuwe jas is heel anders: daar zit veel meer ruimte in de armen, en met name de schouders, zodat je tenminste je armen beter kunt bewegen om de peddel omhoog te tillen en de slagen te kunnen maken. Bovendien is deze aan alle openingen volledig afgewerkt met neopreen, waardoor de onderkant, de mouwen en ook het hoofdgat volledig waterdicht zijn. Wel fijn mocht je “om” gaan met de kajak: dan komt er tenminste geen water binnen. Ook heeft de jas geen rits (om ‘m beter waterdicht te houden trek je ‘m over je hoofd aan).
 
Je merkt gewoon aan allerlei details dat deze jas echt ontwikkeld is voor kajakken, en de andere echt voor skiën. Oh ja, hij is oranje (toepasselijk met het WK voetbal) met reflectors om beter zichtbaar te zijn op het water. Kajaks zijn tenslotte maar kleine bootjes, en ook al zijn de golven maar een halve meter tot een meter, je verdwijnt toch best snel uit het zicht.
 
Op zich heb ik alles wel compleet om te kajakken, maar het kan best zijn dat ik nog wat dingen bij koop. Je kunt het zelf zo gek & veilig maken als je wilt. Ik ben in elk geval aan het denken over de volgende investeringen: een touwtje om mijn zonnebril om mijn nek te houden als ik omga, en evt. op termijn als ik langere trips ga maken een waterdichte GPS. Nu zijn er nog genoeg eilanden en bekende punten in de buurt voor mij om te oriënteren.
 
 
Een drukke week
Maandag, 19 juni 2006