Haugesund Rockfest - Deel 2
 
Weer een dag met mooi weer, en bovendien weekend! Na een avond in de stad en dan zonnig op zaterdag is er maar één ding!!
 
Lekker kayakken :)
 
Gelukkig had ‘n collega zin/tijd om mee te gaan. We zaten samen op de cursus maar ik heb in de laatste week best vaak gekayakked, maar het was voor hem de eerste keer na de cursus. Dezelfde route genomen als die ik vorige keer met een collega deed (zo’n 10-12 km) hier op zee. Het had kennelijk wat meer gewaaid de laatste dagen, want d’r was wat meer deining dan de vorige keer. Rustig aan gedaan. Een zeekayak is trouwens veel stabieler dan een gewone kayak: al weer een andere collega (ja, ik heb veel collega’s, en veel collega’s die kayakken) vertelde dat in ‘n rivierkayak hij op elke tocht wel minstens 1 keer om ging, en met een zeekayak eigenlijk nooit. Lekker in een T-shirt, polytester of wol; geen katoen ;) in de zon.
 
Ik begin trouwens al meteen spierballen te ontwikkelen: in één week tijd mezelf al ruim 35 kilometer vooruitgeduwd door het water met een stokje....
 
Daarna gedouched, gegeten en even op adem komen. Vroeg afgesproken in de stad met vrouw van collega en weer een andere collega om naar de tweede dag van het Rockfest te gaan. Eerst wat gedronken in de stad (water, nog aan het bijkomen van het kayakken). Zoals eerder al gezegd, ze hebben hier in het dorp nog niet door hoe de straalkachels op het terras werken, dus nu het warm buiten was stonden ze op de hoogste stand....
 
Eerste op het programma was de schattige Venke Knutson, hier bekend van wat lichtere popmuziek. Helaas speelde ze vroeg (19.30u) en was het behoorlijk leeg. Ze deed toch goed d’r best om er stemming in te krijgen (foto) met wat meer rock georienteerde muziek (foto) en dat ging beter dan ik had verwacht. Haar stem is vrij dun op plaat, maar paste erg goed live. Ze deed wel een beetje erg d’r best om lief te zijn, maar ja, ze kan natuurlijk voor mij niet meer kapot nadat ze in haar podcast nummmer 3 (pas op: opent in iTunes), de dag van te voren, had gezegd dat ze een Apple laptop heeft gekocht ;) en omdat ze Firefox aanraadt ;)
 
Ze had ‘t trouwens erg naar d’r zin in Haugesund volgens haar website:
 
Hei kjære dere. Jeg er tilbake! Det var veldig fint i haugesund. Tok noen bilder, men ingen fine nok til å vise hvor vakkert det er der. For det var nemlig veldig vakkert! Nydelig sommerby:-) Håper alle har hatt en god helg. Jeg skal snart sende ut ny podcast. Gleder meg! Håper noen av dere kan være med snart! Ha en deilig kveld. Stor klem fra Venke
 
Wie kan raden wat dit ongeveer betekent? :)
 
Na Venke kwam de Noorse versie van Shakira, Mira Craig. Opvallend veel mannen kwamen binnenlopen toen ze bijna met haar concert (foto) begon. Een beetje rare mix van jungle muziek en popmuziek, met haar aan het dansen (foto). Niet echt mijn stijl, maar paste wel redelijk op een popconcert. In elk geval kreeg ze wel de stemming erin. Kwam Venke Knutson toevallig later nog tegen zij ook naar Mira Craig kwam kijken.
 
Na afloop moesten we kiezen wat het volgende concert zou zijn. We wilden graag Thomas Dybdahl zien die samen met Kent de andere hoofdact van het festival was. Hij begon pas om 00.00u, maar geen risico genomen dat we de zaal niet inkwamen (zoals gisteren), en vroeg naar de zaal gegaan (maar goed ook, want de zaal zat later afgeladen vol). Wachtend op Thomas Dybdahl, geluisterd naar List (foto) , twee lokale dames/meisjes die een soort folkmuziek speelden op gitaar een viool en naar Tuva Simensen (foto). Thomas (foto), en band, speelde erg goed, en in een donkere volle zaal was het toch intiemer dan in een grote arena in het lange zomeravondlicht. Zeker één van de hoogtepunten!
 
Verschillende collega’s tegengekomen (werkgever als hoofdsponsor, niet echt onverwacht dus) en mensen van de kayakclub. Met collega’s nog de stad in geweest na afloop.
 
Amerika goed gespeeld tegen Italië! :)
 
 
 
 
 
Popfestival
Zaterdag, 17 juni 2006