Kajakken met GPS
 
Om de week met mezelf verwennen goed af te sluiten nog wat extra dingen voor mezelf gekocht om te gebruiken bij het kajakken :)
 
Ten eerste een soort “veiligheidsset”, met daarin een waterpomp (om het water uit de kajak te pompen als je eventueel bent “om” gegaan) en een drijver voor de peddel. Als je alleen bent, en je gaat om, dan kun je de drijver op één kant van de peddel monteren, en de andere kant monteer je dan op de kajak. Op die manier krijg je een soort catamaran, die zeer stabiel is. De peddelstang gebruik je dan om in de kajak te klimmen. Ook zat er nog een fluitje in om te gebruiken wanneer je eventueel aandacht nodig hebt.

En ook nog een waterdichte GPS gekocht. En wat ander model dan de meeste navigatiesystemen voor de auto, want op zee heb je natuurlijk niet echt veel aan een wegenkaart ;)
 
Het is in eerste instantie een soort speeltje, om thuis te kunnen kijken waar ik geweest ben, maar ook een extra veiligheid in het geval van mist enz.
 
Alles meteen maar meegenomen en getest. En boven is de route van vandaag te zien :) Elke minuut of zo slaat de GPS op waar ik op dat moment ben, en zo kun je dus alles precies volgen.
 
Ik had afgesproken met een persoon van de cursus, en toen ik daar kwam kwamen er toevallig ook twee meisjes die met ons op de cursus waren. De route: vanaf de kajakclub eerst even een stukje naar het zuiden terwijl de anderen zich verzamelden. De twee meisjes hadden allebei een boot gekozen die ze nogal onstabiel vonden, en gingen weer aan land om van boot te ruilen. Dus wat op en neer gepeddeld langs Hasseløy. Toen eerst maar naar het Noorden gegaan (d’r stond een stevige Noordenwind. Dit kun je ook zien op het plaatje boven: de route aan de rechterkant ging naar het Noorden, tegen de wind in. Hier staan de GPS datapunten wat dichter bij elkaar dan aan de linkerkant waar we naar het zuiden gingen en dus de wind mee hadden ;)
 
Voorbij aan mijn eiland naar het westen gegaan, tussen Hasseløy en Killingøy door (“øy” = eiland) en het Sund overgestoken. Flink wat golven, tot we in rustig vaarwater aankwamen te Matlaug: mooi rustig en ondiep water. Heel helder. Typisch een tussenbestemming van elke tocht :)
 
Langs Vibrandsøy af naar het zuiden, en vlak langs Risøy af, om aan de andere kant van Risøy weer omhoog te gang, langs de kade af. Grappig genoeg kwam de boot naar Engeland/Denemarken ongeveer tegelijk met ons aan de westkant van Risøy aan. Die boot is GROOT!
 
 
 
Eerste GPS trip
Maandag, 26 juni 2006