Buck Meadows: Population 50
 
Thomas moest vandaag weer aan het werk. Dus vandaag begon het “niet-stad” gedeelte van de vakantie. Even zitten nadenken wat ik zou doen. Ik ken California eigenlijk van Noord naar Zuid, en van Oost naar West. Dus geen lijstje meer van dingen die ik nog moet “afwerken”. In plaats daarvan terug naar dingen die me bevallen en daar wat nieuwe dingen gaan ontdekken. De keuze viel op Yosemite.  Voor mij nog steeds één van de mooiste plekken ter wereld.
 
Viel nog niet mee om een auto te huren: telefonisch lukte het niet want overal zeiden ze dat ik een Internationaal Rijbewijs nodig heb. Daar heb ik me nog nooit mee ingelaten en het is altijd gelukt zonder. Sterker nog, twee weken geleden in Virginia kon ik bij National een auto meekrijgen zonder problemen, maar nu niet?! Ben dus maar gewoon naar een National filiaal gelopen en ja hoor, geen enkel probleem voor de dames daar. Ook dit keer weer een Chevrolet, een Impala. En goh, voor het eerst in mijn leven een Chevrolet die niet volkomen waardeloos was!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
En dus op weg. Radio Alice op de radio, zonnebril op vol in de zon, richting het westen. En dan toch de kriebels: alleen weer auto aan het rijden in SF!! Heerlijk om nog blindelings de weg te weten in de grote stad!! Richting 101 en 80 naar de oprit voor de brug; 5-baanswegen. Over de benedenverdieping van de Oakland Bay Bridge richting East Bay gereden. Trouwens flink werk aan de brug: aarbeving-verstevigingen. Aan de oostkant van de brug en blindelings door alle afslagen genavigeerd. Nog meer kriebels met de bekende bordjes: Ashby, Berkeley, University Ave.
 
Maar die links laten liggen voor een andere keer, en de weg richting Altamont Pass, Livermore en Stockton genomen. Gestopt in Manteca om even bij In-N-Out Burger wat te eten. En weer verder over de 120 richting Yosemite. Echt bij elke afslag zat ik al in de goede baan voor de afslag werd aangegeven! :)
 
Omdat ik wat laat onderweg was, vandaag nog niet het park ingegaan, maar overnacht in hetzelfde Motel als altijd, in het gehucht Buck Meadows (“Entering Buck Meadows. Polulation 50). Hmm...natuurlijk slaap ik de laatste tijd wel vaak in hotels, maar de Buck Meadows Lodge (Google Earth link) is er wel wat op achteruit gegaan in de laatste jaren. In het kampwinkeltje wat Powerbars en water gekocht voor morgen, en chips en cola voor vanavond. TV gekeken (Antz, en Real Time with Bill Maher), buiten het absolute donker beleefd en wat gelezen.
 
 
Richting Yosemite
Maandag, 23 oktober 2006