WK Finale
 
Welke idioot heeft bedacht om na een maand lang met elke avond voetbal om 21.00u, de laatste en belangrijkste wedstrijd van het toernooi om 20.00u te laten beginnen, dus een uur eerder?!?
 
Dus toen ik de tv aanzette en de volksliederen verwachtte werd ik getrakteerd op een analyse van de eerste twee doelpunten van de wedstrijd!
 
Tweede helft en de rest gekeken. Frankrijk was beter, en positiever, en verdiende duidelijk te winnen. Helaas ging dat feest niet door. Na een slechte eerste ronde van Italië en een onverdiende overwinning tegen Australië (laatste minuten een penalty na een typisch Italiaanse “schwalbe”) en een goede wedstrijd tegen Duitsland is Italië dus wereldkampioen.
 
Overigens was het duidelijk dat die ene Fransman zijn penalty zou verknallen: kijk maar hoe hij de bal neerlegt: in een kuiltje/recht voor een bultje: ik zei meteen “die bal gaat te hoog!”
 
Zeer jammer dat het zo liep, en zonde dat Zidane zich liet gaan. Ik vraag me af wat daar gebeurde. Die Italiaan is natuurlijk de onschuld zelve; "What happened is what all the world saw live on TV".
 
Tuuuurlijk! Hij weet ook dat “de hele wereld” alleen beeld had en geen geluid. Je kunt natuurlijk op je vingers natellen dat die Italiaan geen schoon geweten heeft. Niemand/Zidane draait zomaar ineens om in een opwelling om een kopstoot uit te delen.
 
Vies en gemeen Italiaans?
 
Ook verder geen wonder dat de Italiaanse kranten het een vieze streek van Zidane vinden en een terechte rode kaart. Dat is het natuurlijk ook! Zouden ze in Italië echt niet denken dat er iets vies van Matterazzi ten oorzaak aan lag?
 
Overigens zie je ook dat de Italianen veel geniepiger zijn dan bv. Nederland: Cocu kreeg een kopstoot van Figo, maar bleef gewoon staan. Matterazzi daarentegen niet.
 
In elk geval een verschrikkelijk regenachtige dag hier. ERG veel regen.
 
 
 
Zidane
Zondag, 9 juli 2006