Mijn eerste kayaktocht!
 
Voor het weekend begon had ik tegen een collega/baas verteld dat ik de zondag na de veiligheidscursus d’r meteen op uit zou trekken. Ik wist eigenlijk wel dat dat niet kon, want ik had nog geen sleutel van het clubhuis.
 
Omdat het op zaterdagavond toch best laat was geworden, kwam het eigenlijk wel goed uit dat ik geen sleutel had.....
 
Tot mijn collega belde, of ik nog steeds zin had om te gaan. Ik zei natuurlijk ja, maar dat dat toch niet uitmaakte, want ik had geen sleutel. Goed excuus hè? ;)
 
Maar hij had wel een oplossing voor dat “probleem”, want hij had namelijk wel een sleutel. Dus ik was toch de “klos” ;) en een half uur later kwamen we allebei tegelijk aan bij de kayakclub. Weer mijn wet-suit aangedaan (niet ideaal voor kayakking, maar wel prettig als je verwacht “om” te gaan).
 
Daarna wat meer uitleg gehad over de verschillende kayaks en de uitrusting klaar gemaakt voor vertrek. Op de cursus hadden we allemaal tegelijk de uitleg over het kayakken gehad, maar geen individuele begeleiding, dus nu kwam het mooi uit dat ik een privé leraar had, met veel goede tips.
 
Bovendien kent hij de omgeving en heeft hij me verschillende dingen in de buurt laten zien. Al met al hebben we zo’n 11 kilometer gepaddeld, en bij terugkomst hoorde ik dat er niet veel nieuwbeginners zijn die zo snel al op die plaatsen komen. Maar het weer was heerlijk, geen golven op de zee, en heerlijk rustig op zee, met niets om je heen behalve eilanden en zee en vogels en het geluid van je eigen peddels!
 
De foto is genomen vlakbij enkele eilandjes hier voor de kust. Het vasteland is ver in de achtergrond nauwelijks meer te zien.
 
Op de terugweg troffen we allebei de grote veerboten hier in de buurt, die nogal veel golven gaven, maar dat ging allemaal goed, en was fijn om te leren :)
 
Je merkt wel dat als je de stroom tegen hebt, dat je het gevoel hebt dat je niet vóóruitkomt. Iets om te onthouden.
 
Toen ik thuis kwam en redelijk moe was, belde een collega (Arvid) om te vragen of ik zin had om een eind te mountainbiken!! DAT was toch wel wat veel van het goede, dus in plaats daarvan hebben we maar een glas cola gedronken in het dorp.
 
 
Kayak
Zondag, 11 juni 2006