Spelen met de golven
 
Vandaag begon de wind flink aan te trekken. Dus was het wel leuk dat ik zo midden op de dag een e-mailtje kreeg van iemand van de kajakclub of er mensen waren de ‘s avonds zin hadden om te kajakken, en dan met name om “gekke” dingen te doen, zoals de eskimorol, spelen met de golven, staand kajakken, cowboy-instappen, elkaar redden enz.
 
Dus dat leek me wel leuk. Ik heb natuurlijk wel de veiligheidscursus gedaan, maar het kan nooit kwaad om dat af en toe eens te oefenen, en dan vooral onder moeilijke omstandigheden (wind + golven). ALS er een keer komt dat je het nodig hebt dan is het waarschijnlijk terwijl er wind en golven zijn.
 
We waren met verschillende mensen, waarvan er uiteindelijk vier (waaronder ik) de volle zee op gingen. Heerlijk hoge golven (wel tot 1.5 - 2 meter hoog; de hoogste waarop ik ooit gekajakked had). En dat ging gewoon heel goed en stabiel. Dat geeft toch vertrouwen en ook wel een veilig gevoel. Ook lekker om het te doen met juist die drie mensen: alledrie zéér ervaren mensen (de instructeur van de veiligheidscursus, een persoon die de kajakactiviteitcursus in Bergen heeft gedaan, en een man die heel heel veel ervaring heeft).
 
Opzettelijk zijn we om de beurt een paar keer gekanteld en elkaar weer in de boot geholpen terwijl er hoge golven waren. Het water was in Matlaug nog wel redelijk warm (ongeveer net als Eivindsvatnet gisteren), maar op volle zee was het toch behoorlijk koud. Een goede training en ook allerlei nieuwe dingen voor veiligheid geleerd, en ook kajaktechniek.
 
Ik ben erg blij dat ik vandaag mee ging spelen op de golven!
 
 
Kajak
Maandag, 25 juni 2007