Goede vrijdag
 
Vandaag was het dan Goede Vrijdag. Waarom heet dat eigenlijk goed, als het de dag is dat Jezus gekruisigd is?
 
Raar.
 
In elk geval is het dorp bijna helemaal leeg. Het lijkt wel of iedereen aan het skiën is. Ook op het werk ben ik zo ongeveer de enige die nog over is. Hopelijk begint morgen alles zo’n beetje op z’n plaats te vallen, en kan ik nog anderhalve dag van de paasvakantie genieten daarna.
 
Goede vrijdag is trouwens een van de belangrijke vrije dagen hier. Het hele openbare leven ligt stil en het is één van de slechts drie dagen per jaar waarop er geen reclame op de commerciële tv-stations wordt uitgezonden.
 
Vandaag na lange tijd weer eens een keer mijn MS Windows computer moeten gebruiken. Wat een ellende zeg!! Eerst zijn er de veiligheidsupdates van Microsoft. Die installeren, en dan de computer opnieuw opstarten. Één van de updates werkte niet, dus moest ik die nog een keer proberen, en weer opnieuw opstarten.
 
Vervolgens had Norton ook een serie updates, waarvoor ik ook opnieuw moest opstarten.
 
Daarna wilde ik eigenlijk de nieuwe versie van Firefox installeren, maar dat domme Windows wilde om de één of andere reden de oude niet “uninstalleren”, dus daar zelf moeten ingrijpen.
 
Omdat ik toch bezig was dacht ik ook maar meteen even de update voor Wordperfect te installeren, maar daar kwam de updater niet eens op internet terecht. Dus daar maar handmatig de update van ge-download, die het vervolgens niet deed.
 
Ondertussen kreeg ik ook nog wat werk gedaan, maar ook daar vond ik Windows maar bijzonder vervelend met de hele tijd ballonnetjes beneden bij de klok, of ik ongebruikte ikonen wilde opruimen, of ik een toer van Windows wilde, dat ik mijn USB memory stick sneller kon laten werken (en dan komt vervolgens Windows weer met de mededeling dat ‘ie niet sneller kan werken) en de hele tijd ellendige schermpjes en dialogen van andere programma’s die de “fokus stelen” van het programma waar ik in aan het werken ben en je ongewild op de verkeerde knopjes duwt.
 
Wat is het eigenlijk toch allemaal veel makkelijker en logischer op ‘n Apple dan! Iets installeren? Gewoon het programma naar “Programma’s” slepen. Klaar. “Uninstalleren? Gewoon het programma uit “Programma’s” slepen. Klaar.
 
Geen drie restarts voordat je één woord getypt hebt, geen vage foutmeldingen, dingen die niet werken om onbegrijpelijke onoplosbare redenen.
 
Ik heb best verstand van computers, en ik krijg altijd wel gedaan wat ik wil, maar ik heb nog zo relaxen een computer beheerd als mijn Apple :)
 
Oh, wacht dit is geen Apple advertentie om mensen te laten “switchen”. Nou, in elk geval altijd beter dan de Apple advertentie met Ellen Feiss....
 
(Apple had een “switch” campagne om mensen over te halen, waarin ze gewone mensen lieten vertellen waarom ze overrgestapt waren op een Apple. Alleen de advertentie met Ellen Feiss pakte niet zo geslaagd uit omdat ze, zoals je kunt zien, niet al te intelligent en nuchter overkomt. Dus al snel was ze het lachtertje op internet.)
 
 
 
Rustig in ‘t dorp
Vrijdag, 15 april, 2006