Zomerbanden
 
Vandaag was een goede dag om van alles wat bij te werken.   Zo heb ik meerdere dagen met nieuws op mijn weblog geplaatst, dus je kan ook even rondkijken op andere pagina’s van de laatste week.
 
En ik heb eindelijk mijn belastingformulieren ingevuld. Dat is wel makkelijk hier. Je krijgt een voorlopige aangave thuisgestuurd, met daarop een paar pincodes. Als je het met de voorlopige aangifte eens bent dan kun je een SMS-je met je pincode versturen, en dan ben je klaar.
 
En als je het er niet mee eens bent, dan kun je alle wijzigingen via de belastingdienst z’n internetpagina’s doen. Eigenlijk best makkelijk.
 
En verder was het de eerste zondag na tweede paasdag. En dat betekent hier dat je de winterbanden weer voor een paar maanden mag wegstoppen en de zomerbanden weer op de auto moet leggen. Ik wordt langzamerhand daar al weer een beetje bedreven in, twee keer per jaar alle vier de banden verwisselen. Ik doe het nu in 40 minuten, dus 10 minuten per wiel verwisselen, inclusief het verplaatsen van de krik en zo. Daarna even naar het benzinestation om alle banden (die de hele winter hebben stilgelegen) weer op te pompen. Ik heb zelfs de reserveband opgepompt!
 
Omdat de zon toch scheen en het wel een keertje lekker was om buiten te zijn na een lange winter met veel binnen zitten met een been omhoog, dus ook maar meteen de auto gewassen. Was wel nodig ook. D’r wordt hier in het dorp nog steeds volop gewerkt aan de wegen, dus onderweg naar het naburige eiland (5 minuten) moet ik nu op drie plekken omrijden, over allerlei gruiswegen omdat de weg is opgebroken...
 
In elk geval, de wasstraat krijgt eigenlijk nooit mijn auto schoon, dus ik doe het via zo’n zelfwasmachine die ze daar hebben. Eerst de hogedrukspuit en dan thuis alles verder afmaken. Na 5 minuten met de hogedrukspuit kwam er thuis nog steeds twee emmers met zwart water vanaf. Maar nu ziet hij er in elk geval weer toonbaar uit. Straks nog even in de was zetten, en hij is weer voor een tijdje klaar.
 
Oh ja, hier heeft de lokale ANWB elk jaar weer een test over wat de beste zomer- en winterbanden zijn, en meestal worden banden van Nokian (ja, dat is hetzelfde bedrijf van de mobiele telefoons) en Continental het beste gekeurd. Wie weet is dat makkelijk om te weten?
 
 
Lente komt eraan?
Zondag, 23 april 2006