Windows en kajak
 
Het plaatje boven vond ik op internet. Het geeft aan hoeveel later dan beloofd Microsoft komt met zijn nieuwe produkten.
 
Gemiddeld komt een produkt drie-kwart jaar later op de markt dan oorspronkelijk beloofd. En de nieuwe versie van Windows (“Vista”) die uitkomt begin volgend jaar (dus eerste kwartaal 2007) was beloofd voor augustus 2004. Da’s dus bijna 3 jaar te laat!
 
Overigens was het voor de eerste keer aangekondigd in augustus 2001, voor een release eind 2003....
 
Zeer slecht natuurlijk. En dan zijn bovendien de meeste dingen die in Vista zouden komen er bovendien ook nog uitgehaald of uitgesteld.
 
De meeste dingen die ze wel gaan meeleveren zitten nu al een jaar of 2-3 in alle Apple computers. D’r is een grappig filmpje op internet van een presentatie van Microsoft over wat je allemaal met Vista kunt doen, wanneer het eenmaal te koop is in 2007. Een grapjas heeft de originele beelden van Microsoft weggehaald en er beelden van het Apple besturingssysteem van 2005 voor in de plaats gezet. Grappig om te zien hoe zeer Microsoft achterloopt.
 
Overigens, Microsoft is ook niet dom, hetzelfde produkt wat ze in 2001 op de markt brachten (Windows XP) kost nu vijf jaar later nog steeds € 165. Ik ken niet veel computersoftware die na zoveel jaar nog steeds zo duur is...
 
Verder vandaag zeer donker en regenachtig. Rotweer. Begonnen met strijken, maar om 21.25u belde mijn buurman/collega of ik zin had om te kajakken. Ook nieuw, ‘s avonds laat kajakken en in slecht weer. Met kajak 14, de “Squamish” de zee opgegaan. Veel korte venijnige golfjes uit alle richtingen (tussen de eilandjes zijn de golven verstrooid). Omdat dit de eerste keer was met flinke golven was het goed opletten om niet “om” te gaan, maar alles ging goed, en geen nat pak gehaald.
 
 
 
MS Windows
Woensdag, 12 juli 2006