Tuolomne Meadows
 
Wakker geworden in Mammoth Lakes. Typisch een Amerikaans ski-dorpje buiten het ski-seizoen.
 
Hoofdstraat, verschillende goede en grote sportwinkels, rustig deze tijd van het jaar, hotels die er een beetje “Alpenachtig” uit zien en mensen die er uitzien als “ski bums” en vooral “snowboard look” nu het al redelijk koud begon te worden met de zonovergoten Amerikaanse bergen torende op de achtergrond.
 
Weer teruggereden naar Yosemite en daar de oostkant van het park wat beter bezichtigd. De oostkant wordt vaak vergeten door toeristen (verder weg van SF etc.) en op het eerste gezicht minder spectaculair. Hier zijn de gletsjers niet zo aktief geweest, dus geen “fjorden”. In plaats daarvan een hoogvlakte, de Tuolomne Meadows.
 
Grappig is dat Noorwegen bekend staat als een bergachtig land met hoge bergen. Maar als je in de Tuolomne Meadows rondrijdt dan rijdt je met zo’n 90 km/uur op een hoogte die hoger is dan de allerhoogste bergpiek in Noorwegen (2 469 meter), raar hoor. Het hoogste punt van de Tioga Pass Road ligt op zo’n 3 035 meter.
 
Verschillende dinge bekeken en rustig aan gedaan. Nog een tijdje zitten lezen bij een groot meer op zo’n 2 500 meter hoogte. Hmmm...wat had ik graag een kajak bij me gehad om te kunnen kajakken op die hoogte..in Yosemite!
 
Daarna rustig aangedaan en weer westwaarts gereden. Morgen een rustige dag in Napa Valley voor mezelf gepland. Kwam rond de spits weer in de Bay Area aan.
 
Echt heerlijk om daar met de auto te rijden, in de volle drukte met 7 banen elke kant op, helemaal alleen in de auto, en blindelings de weg “thuis” weten in het doolhof van wegen en afslagen :-)
 
Het verkeer lag net op de grens van spits (niet leuk, want file) en niet-spits (saai). Gewoon lekker veel auto’s op de weg en goed door kunnen rijden.
 
Die weg volgen en dan die afslag richting de 24 en dan over op de 80 etc....
 
Motel 6 gevonden (niet makkelijk deze keer) en nog lekker ‘s avonds laat boodschappen gedaan bij Safeway: Anchor Steam, uit SF en natuurlijk Dorito’s.

Lekker gelantefanterd in de grote supermarkt en daar ook nog even gegeten.
 
Op het hotel film gekeken “Just Like Heaven”, een romatische komedie die zich toevallig in SF afspeelt, met prachtige sfeerrijke beelden van de stad, me wat SF bier erbij en de Dorito’s.
 
Ook nog even basketball voorbereidingen gekeken. Echt thuis. Lampen uit, ogen dicht, iPod op...
 
 
Yosemite - Dag 2
Woensdag, 25 oktober 2006