Wedstrijd rond het eiland
 
Elke donderdag is er een soort “clubavond” op de kayakclub, waarop men d’r in een groep op uit trekt. Dit is een mooie mogelijkheid voor de leden van de kayakclub om elkaar te leren kennen.
 
Bovendien kun je zo mooi de omgeving verkennen met mensen die al op andere plaatsen in de buurt gekayakked hebben en kun je techniek van andere leren, zonder dat je afhankelijk bent van de mensen die je al kent.
 
Deze donderdag was het ook nog een beetje speciaal, want er was een wedstrijd georganiseerd. Ze hadden het wel leuk bedacht, want in plaats van wie kan het snelste of iets dergelijks was de opdracht: “kayak twee keer om het eiland heen. Je rondetijden worden gemeten en diegene die waarvan de twee rondetijden het meest gelijk zijn, die wint”.
 
Op deze manier heeft iedereen mooi evenveel kans. Op het plaatje (van Google Earth!) kun je het eiland zien. Mijn rondetijden lagen ergens in de 20 minuten. En het verschil in rondetijd voor mij was ......... 3 seconden!!
 
Echt waar!
 
Natuurlijk dom geluk, want ik had geen horloge of zo mee. Bovendien was ik nog niet eens de winnaar, want er was er één die slechts 1 seconde verschil had!
 
Na afloop van de prijsuitreiking (en schoonmaken van de boten en zo) hadden we nog een BBQ aan de waterkant, met daarna een kampvuur en nog wat nakletsen.
 
 
Kayak
Donderdag, 15 juni 2006