Zweeds “midsommarafton”
 
Vroeg wakker vandaag geworden (altijd als ik uitga?) en even gecomputerd.
 
Daarna maar weer geslapen, tot ongeveer half twaalf. Veel te diep geslapen dus sloom en wat hoofdpijn. (Van het slapen hoor!).
 
Begonnen met het opruimen van alle lege drankflessen en plastic bekers en dergelijke.

De zon schijnt en dat hoort ook zo op de langste dag van het jaar (St. Hans voor de Noren, of “Midsommarafton” op zijn Zweeds). Dus heerlijk de kajak gepakt en even een uurtje rond gekajakked, onder andere naar Kråkene Fyr.
 
Snel douchen en precies 15.00u klaar voor het volgende feest van het weekend. Midsommarafton op zijn Zweeds.
 
Traditiegetrouw heeft Zweden eigenlijk geen nationale feestdag (zoals Koninginnedag) en dus vieren ze de langste dag van het jaar uitgebreid. Wel slim, want dan heb je bijna altijd wel mooi weer!
 
Drie van mijn Zweedse collega’s wilden dus hun grote feestdag niet voorbij laten gaan en hadden een man of 8 uitgenodigd om met hun deze dag te vieren. Bij een collega die in hetzelfde huis woont als ik.
 
Alles was behoorlijk echt Zweeds. Veel haring, want dat eten ze kennelijk op alle Zweedse feestdagen. Heerlijk gegeten, maar niet echt honger.
 
Daarna gekletst, even buiten een Zweeds spel gespeld (wel leuk, maar d’r kwam geen eind aan toen d’r eigenlijk een eind aan zou moeten komen) en daarna BBQ en binnen weer meer eten. Lekker.
 
Helaas kreeg later op de avond de gastheer migraine, en dus hebben we opgeruimd en uiteindelijk de avond maar bij mij thuis voortgezet.
 
 
Langste dag
Zaterdag, 23 juni 2007