CPH
 
Op zich is het natuurlijk een mooi idee de “Euro, €”, alle landen in Europa (of tenminste dan toch de EU, of tenminste dan toch het grootste deel van de EU) allemaal dezelfde munt.
 
Maar als ik kijk waar ik dit jaar geweest ben in Europa/EU (Noorwegen, Zweden (?), Denemarken, het Verenigd Koninkrijk, Slovenië, Nederland en Oostenrijk) dan zit ik nog steeds met de volgende valuta:
 
  1.  Noorwegen:  Noorse kronen
  2.  Zweden: Zweedse kronen
  3.  Denemarken: Deense kronen
  4.  Het Verenigd Koninkrijk: Britse ponden
  5.  Slovenië: wat ze daar dan ook mogen hebben
  6.  Nederland: Euro
  7.  Oostenrijk: Euro
 
Dus slechts in twee van deze zeven EU landen wordt de euro geaccepteerd. Niet echt handig dus.
 
In elk geval, na afloop van de gewone werkdag naar het vliegveld hier gegaan, onderweg naar Oslo en Kastrup (het vliegveld van Kopenhagen, oftewel CPH).
 
Behoorlijk wat bagage mee, want veel verschillende bestemmingen (vrije tijd in de grote stad, conferentie, cursus, vergaderingen en vakantie in de natuur) met verschillende kledingstijlen.
 
Op het lokale vliegveld netjes door het poortje gelopen, zonder dat het piepte. Toch werd ik er tussenuit geplukt en verder gefouilleerd (ik wist niet eens dat vrouwen en man mochten fouilleren?!). Ik had echt helemaal niets meer op zak, behalve een papiertje van een chocotoff, en toch bleef ze maar door zoeken. Misschien moet ik me volgende keer toch maar weer scheren voordat ik vlieg?
 
Kopenhagen was natuurlijk niet het uiteindelijke doel van de eerste reis, maar op deze manier viel de reis mooi in twee stukken en hoefde ik niet alles op één dag te reizen en ontzettend vroeg op te staan.
 
Met twee collega’s in hetzelfde hotel in Kopenhagen ingecheckt en gevraagd naar het ontbijt (niet “frokost” zoals op zijn Noors, want in Denemarken betekent dat “lunch”) en nog even “gedineerd” in een lokale vette hamburgertent.
 
Kastrup is trouwens wel een redelijk vliegveld. Niet zo mooi en overzichtelijk als Schiphol, en ook niet zoveel winkels maar in elk geval schoon en stukken beter dan al die rommelige vliegvelden in Engeland.
 
Nadeel trouwens van SAS is dat ze alleen Kopenhagen een redelijke selectie van bestemmingen hebben. Dus als je echt ergens naar toe moet dan moeten we steeds eerst naar Kopenhagen. En omdat we geen rechtstreekse vlucht naar Kopenhagen hebben moeten we eerst nog naar Oslo. Niet echt efficient.
 
 
Op reis
Vrijdag, 6 oktober 2006