Bush at War
 
D’r ligt hier nog steeds sneeuw, vannacht was er zo’n 3-5 cm bijgekomen. Dus niet echt weer om te gaan fietsen of wandelen of om buiten te zijn. Als ik dat al zou kunnen natuurlijk want ik moet nog wel voorzichtig aan doen met mijn knie.
 
Dus binnen maar een beetje verder met opruimen, film kijken en boeken lezen. Op vakantie met Mike en James veel gediscussieerd over politiek en dergelijke. Dus eigenlijk helemaal in de stemming heb ik toen wat later het boek Bush at War” gekocht. Het boek is geschreven door Bob Woodward, die bekend is geworden doordat hij samen met een collega het Watergate schandaal aan het rollen bracht.
 
Dit boek gaat over de regering Bush in ongeveer de eerste honderd dagen na 11 september. Gebaseerd op interviews met alle betrokkene en officiele documenten beschrijft hij hoe de regering Bush besloot tot een oorlog in Afghanistan en hoe deze gepland werd. Ook beschrijft hij de tegenstelligen in de regering, met Powell aan de ene kant, die de steun van de internationale gemeenschap nodig vind, terwijl met name Cheney en Rumsfeld desnoods gewoon alleen willen aanvallen.
 
Ook is het opvallend te zien hoe snel men Irak begint te noemen, ook al geven ze zelf toe dat ze nog geen bewijs hebben.
 
Leerzaam en interessant boek.
 
 
 
Leesvoer
Maandag, 6 maart 2006