San Francisco, California
 
Gisteren na aankomst lang met Thomas gepraat. Goed om elkaar weer te zien, na een bewogen jaar. En elke keer valt het me weer op dat ongeacht hoe lang we elkaar niet gezien hebben we toch meteen weer op elkaar afgestemd zijn.
 
Eerst hebben we even zitten kletsen in zijn appartement met wat bier en Doritos gegeten. Gedouched en even richting Market Str. en Mission gelopen. Het appartement ligt best mooi trouwens: dichtbij een BART station, recht boven een winkeltje met chips en bier en en loopafstand naar een echte supermarkt (Safeway) en het Castro district (bekend vanwege de regenboogvlaggen, oftewel de homo-cultuur).
 
Het heeft zo zijn voordelen om lokaal bekend te zijn en om met mensen te zijn die lokaal bekend te zijn. Dus dan kom je bij de goede, kleine en minder bekende restaurantjes terecht. Lime is niet echt een cocktail bar, niet echt een restaurant. Het eten is een soort Amerikaanse tapas, met kleine hamburgers, en kleine visgerechtjes en dergelijke. En mojitos....
 
Zoals Thomas wel toe te vertrouwen is had hij die avond al meteen een feest voor ons gepland, in een oud warenhuis, Club Mighty. Lekker luxe met een groot privé-feest: in principe geen toegang als je niet op de vooraf gemaakte gastenlijst staat en dus allemaal/alleen mensen (300?) die elkaar kennen. Vanwege die gastenlijst is het ook meteen een stuk beter dan wanneer je hier in het dorp uitgaat. Samen met een groep vrienden daar naar toe gegaan, onder andere de vaste fotograaf.

Wat is er beter dan zo vakantie te vieren, met vrienden in SF?
 
Op zaterdag uitgeslapen, en rustig aangerommeld. Wat college football gekeken op tv en even de toestand in de wereld besproken naar aanleiding van alle mogelijke internetberichten. Daarna buiten in de zon vers ontbeten. Ik weet zeker dat er esthetisch mooiere steden zijn dan SF. Maar in SF voel ik me thuis. En het zijn ook niet echt de gebouwen die de stad maken, maar de atmosfeer. Het weer is heerlijk en het klinkt dom, maar je “voelt” gewoon de diversiteit om je heen.
 
Thomas moest nog wat afmaken voor de universiteit, dus de BART genomen naar de stad om te winkelen.
   Een stad met een Winkelcentrum!
   Dat Open is!
   Op Zaterdag!
Met kleren die niet ook door de rest van het dorp gedragen worden.
 
Flink ingeslagen bij Macy’s met Motown muziek op de achtergrond (geen storende dominante housemuziek zoals op zoveel andere plekken bv. hier in het dorp). Grappig trouwens dat je daar ook kunt winkelen “op afspraak” met een “persoonlijke shopping assistent” :)
 
Daarna met vrienden afgesproken en afhaal Aziaat gegeten (Thais?) en weer naar een min of meer besloten feest gegaan, dit keer in een afgehuurde filmstudio voor nogal kinky films. En ik begin al meteen mensen te (her)kennen, onder andere de organisator van de feesten en andere mensen van gisterenavond. Na afloop van dit feest nog even bij een ander feest van NK7 geweest.
 
In de “Indian Summer” warmte naar huis gewandeld.
 
 
Winkelen en de stad in
Zaterdag, 21 oktober 2006