Earth Day en Thais restaurant
 
Welke dag beter dan “aarde dag” om te kijken of het weer lukt om te gaan wandelen?
 
Aardedag, oftewel “earth day” wordt volgens mij één keer per jaar in April gevierd in Amerika met muziek, opruimen van de natuur enz, en wordt sinds de jaren 70 gevierd om de aandacht te vestigen op milieuproblemen. Wel een goed idee dus, met één dag feest en dan hebben we ook weer aan het milieu gedacht terwijl we in een zware auto even naar de MacDonalds rijden.
 
Maar in elk geval, hier scheen de zon nu, en even een stuk gewandeld in de buurt van Djupadalen. Ze zijn nu klaar met de reparaties aan de dam daar, en het water staat weer hoog in het reservoir. Het zier er nu dan ook meteen een stuk beter uit dan bijvoorbeeld vorig jaar met Pasen, toen er overal nog gegraven en gewerkt werd.
 
‘s Avonds uitgegeten bij Galgaged, een nieuwe Thai hier in het dorp. Twee oude thaise vrouwtjes die het hele restaurant runnen, en niet echt veel Noors spreken. Eten was lekker, en zeker voor lokale begrippen goedkoop. Het restaurant leek wel een (klein) beetje op “The House of Nan King” in San Francisco, met slecht vijf tafels of zo, witte tegels op de muur en een gewone keuken. Ze hadden zelfs ook nog mensen buiten staan te wachten. Net als in SF.
 
 
 
Weer wandelen
Zaterdag, 22 april 2006