Preikestolen
 
Redelijk lang geslapen in de tent, en toen samen ontbijt gemaakt. Water gekookt voor de couscous en fruit en vruchten gesneden voor de salade, dus het was al snel 11.30u voordat we de tent ingepakt hadden en het laatste stukje naar de Preikestolhytta reden (het begin van het pad naar de Preekstoel). Wat een verschil met vorige keer zeg!
 
De hele parkeerplaats + een nieuw deel afgeladen vol met auto’s en campers.
 
Alles in een kleine wandelrugzak gedaan en naar boven gelopen. Mijn Zweedse collega loopt wat sneller dan mijn Noorse dus deze keer waren we een stukje sneller boven. Maar nu was het niet echt wandelen in de vrije natuur, maar meer een optocht/processie van vooral buitenlandse toeristen.
 
Vorig keer was het nat. Deze keer was er veel wind, iets wat we vooral merkten toen we het steile gedeelte zo rond 2/3e van de toch voorbij waren. Een tijdje bovenop gestaan en foto’s gemaakt (zie boven, mijn Zweedse collega heeft geen hoogtevrees op 600 meter hoogte met de benen over de rand) en toen, met uitzicht op de Preekstoel, gelunched (in de wind).
 
Beneden nog even gekeken naar souvenirs of zoiets, maar niets gekocht. Alleen nog even uitgerust/bijgekomen met het uitzicht over het fjord. Daarna even proberen uit te zoeken wat we verder zouden doen. De tocht vanaf Preikestolen naar Kjerag plus nog minstens vijf uur wandelen om naar de bekende Kjeragbolten was toch te veel om allemaal op zondag te doen. Dus besloten we de rest van het weekend ook nog maar ergens te camperen.
 
Uiteindelijk kwamen we in het Frafjord terecht, heerlijk in de zon en weg van de regenachtige Noorse westkust. In eerste instantie was het onze bedoeling om “wild” te kamperen (toegestaan door de Noorse “allemansrett”, maar het was niet zo makkelijk om een rustig en vlak plekje naast de weg te vinden.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dus uiteindelijk maar de bordjes gevolgd naar een camping. Helaas hadden we muntjes nodig voor de douche (en die konden we zo laat niet meer kregen) dus was het wat behelpen met een wasbak en zo. Daar trampoline gesprongen en ge-BBQ-ed, en rondgewandeld in de omgeving. Een zeer mooi fjord precies in de goede richting, want zon tot laat.
 
 
Kamperen
Zaterdag, 21 juli 2007