Berkeley
 
Al één week in de Bay Area, zonder in Berkeley te zijn geweest. Misschien bang om weer terug te gaan? Misschien juist zoals altijd het leukst nog een k l e i n  beetje uitstellen?
 
Uitgeslapen en met de BART richting East Bay gereisd. Alle bekende stations, Embarcadero als laatste aan de SF kant, en dan met de Bay Tunnel (“nu geen aardbeving even”), via Oakland...Ashby en dan uitstappen op Downtown Berkeley.
 
Roltrap omhoog en als een postduif even een rondje gedraaid boven, op Shattuck Ave. en toen richting Bancroft Ave gelopen. Alles hetzelfde als eerst, maar toch anders. Waar is Mel’s gebleven?! (de lekkerste milkshakes. Ever.) En was dat niet eerst een fietsenwinkel op de hoek daar?
 
Maar zoveel bekende dingen!! Het uitzicht voor me, langs Shattuck Ave, en daarna langs Bancroft Ave. De zijstraat waaruit ik kwam als ik vanaf Parker Str. richting de bus ging, het honkbal stadion, de bus zelf enz enz. En toen even de Bear Store ingelopen en gewinkeld. Ik moest tenslotte wel even nieuwe Berkeley T-shirts inslaan.
 
Daarna wat rondgedwaald: I-House, California Memorial Stadium, langs “ons” sportveld”je” en Bowles (zie foto) en toen weer de campus op via de Haas School of Business (de familie Haas zijn de eigenaars van Levi’s), Zellerbach Hall, de Moffat en Doe bibliotheken, Life Sciences enz.
Wat een prachtig uitzicht van campus toch hè? Via Sather Gate en Sproul weer Telegraph opgelopen en even naar binnen bij de platenwinkels Rasputin’s en Amoebe.
 
Daarna afgesproken met Thomas en een andere vriend om bij Smart Alec’s, een vegetarisch restaurant, te eten.
Heerlijk om weer terug te zijn.
 
 
Telegraph Ave.
Maandag, 30 oktober 2006