Londen
 
Dit weekend op bezoek in Londen. Dit viel mooi samen met het jaarlijkse “Notting Hill Carnaval”, een straatfestival in Notting Hill oorspronkelijk van de Caribische bewoners van Londen.
 
Het kwam eigenlijk vrij laat op als een idee om te doen. Gelukkig via Ryanair nog goedkope tickets naar Londen gevonden. Vliegtuig half vol, dus ik snap wel dat ze nu het aantal vluchten van en naar het dorp gaan reduceren tot drie keer per week.
 
In Londen zoals altijd met de Standsted Express naar Liverpool Street Station gereisd, en vanaf daar met de Metro naar Notting Hill gate. Het laatste stukje gelopen. D’r was ondertussen al bezoek.
 
De nieuwe 42 inch Hitachi HD tv bewonderd. Mooi speelgoed. Zeker ook omdat ze in Engeland/Londen al een stuk verder zijn dan hier. Een belangrijk deel van de programma’s wordt al in HD uitgezonden. Grappig om eerst een stukje voetbalwedstrijd “gewoon” te bekijken, en dan daarna in HD. Toch best wel veel verschil. Ook is zo’n pakket al zeer “interactief”. Je kunt bijvoorbeeld de eerste twee minuten van de wedstrijd kijken en dan krijg je de vraag “Wil je de rest van de wedstrijd kijken, druk dan op de rode knop van je afstandbediening voor £ 2”.
 
Ook kun je tijdens advertenties (bijvoorbeeld door op de witte knop van de afstandbediening te drukken) meedoen aan een loterij voor een klein bedrag, of informatie om juist die auto thuisgestuurd te krijgen enz.
 
Vrijdagavond min of meer rustig aan gedaan en film gekeken (Layer Cake, met David Craig, de nieuwe James Bond).
 
Op zaterdag overdag ook rustig aan gedaan. Nog meer bezoek, ook vanuit Zuid Afrika, om naar de rugbywedstrijd Nieuw Zeeland - Zuid Afrika te kijken.
 
Wat later kwam nog meer vrienden (waarvan de vrouw toevallig de zuster is van iemand uit mijn SF/Berkeley tijd). In elk geval had zij de halve dag in de keuken gestaan om voor ons allemaal een uitgebreide traditionele Indiase maaltijd te maken.
 
Dat valt me elke keer weer op als ik daar op bezoek ben dat die groep mensen zo vriendelijk en gul is met andere mensen.
 
In elk geval zeer lekker gegeten.
 
Daarna beneden bij de “off-license” drankenhandel “Odd bins” inkopen gedaan voor de rest van het weekend. En weer rustig aan gedaan. Uit het raam geklauterd en met zijn zessen heerlijk rustig buiten op de tweede etage zitten kletsen terwijl we naar alle toeristen keken die op zaterdagmiddag rondneuzen op de markt van Portobello Road.
 
Grappig genoeg vonden die toeristen het grappig dat we daar zaten want ik denk dat in zo’n 3 uur er wel zo’n 30 toeristen foto’s van ons kwamen maken terwijl we daar toch gewoon rustig zaten te kletsen.
 
Gekeken hoe de middenstand alle winkels voor de zekerheid dichttimmerde vanwege het komende carnaval. Niet echt meer nodig, want het carnaval is nu veel georganiseerder dan vroeger.
 
Muziekinstallatie opgeschroefd en met zijn allen de hele avond ons daar vermaakt.
 
 
Een weekendje weg
Zaterdag, 26 augustus 2006