Filmfestival, havendagen en voetbal
 
Augustus is altijd de maand van de festiviteiten hier. Vorig weekend het jazzfestival en nu een overlap met de Havendagen en het Filmfestival.
 
Het Filmfestival is het grote nationale filmfestival. Niet helemaal zoals in Park City of andere steden, maar toch wel een beetje. Met op één van de avonden een echte gala-uitzending live op tv met de uitreiking van de “Amanda” filmprijzen.
 
Op de kade waren de Havendagen bezig met veel oude houten schuiten en een soort “Heesche Feesten” idee, met standjes en dergelijke. Gelukkig hadden ze mooi weer, ook al eerder op de dag voor het jaarlijkse “Sildabord”, wereld langste haringlunch (niet echt zo’n prestatie?). In een groot deel van de winkelstraat staat er dan een hele lange tafel waaraan mensen gratis haring kunnen eten.
 
Deze keer was het ook nog eens extra druk want vandaag speelde de lokale voetbalclub FKH de kwartfinale van de Noorse Beker hier in egen dorp. En goh, ze wonnen, dus nu spelen ze binnenkort zowaar de halve finale. Een hele prestatie als je nagaat dat FK Haugesund hier in de Noorse Eerste Divisie voetbalt (en dus niet in de Eredivisie).
 
 
Zaterdag
Zaterdag, 18 augustus 2007