Na het Rockfest
 
Af en toe in deze drukke weken (werk, zomer en lang licht, dus “verplicht” veel buiten) is het fijn met een avondje vrij. Zoals vanavond.
 
Wat aangerommeld, mijn weblog bijgewerkt enz.
 
Ik hoorde trouwens op de radio dat het Rockfest opnieuw met verlies draaide. Maar iedereen is toch zo tevreden over het festival (gemeente, bevolking, middenstand, taxi-bedrijven en de grote bedrijven) dat het eigenlijk toch wel vast staat dat ze samen de kosten wel zullen dekken en dat er volgend jaar gewoon weer een Rockfest in het dorp wordt gehouden.
 
Het dorp is er namelijk toch wel een beetje trots op dat ze grote namen hier naar toe kunnen halen en dat er volop leven in het dorp is gedurende verschillende dagen.
 
Natuurlijk hebben ze ook het Jazzfestival, later dit jaar in Augustus. Maar het Rockfest spreekt de jeugd (vanaf mijn leeftijd en jonger) toch meer aan, en dat is zeer belangrijk in een dorp wat zo hard groeit als dit dorp, vanwege de goede economie en olieprijzen.
 
Ik hoorde dat deze streek de regio in Noorwegen is met het hoogste geboortecijfer (dus veel jeugd, met goede economische vooruitzichten) en ergens hoorde ik ook dat in deze regio de mensen het meeste per persoon uitgeven ter wereld. (maar ik weet niet of ze er dan wel rekening mee houden dat Noorwegen een duur land is?)
 
 
 
Avondje vrij
Maandag, 18 juni 2007