Eerste solo kajaktocht
 
Tocht 13 met de kajak. En de eerste tocht alleen. De gemeenschappelijke vakantie is nu begonnen en de meeste mede-kajakkers zijn nu op vakantie.
 
Bovendien ben ik nu wel zo vertrouwd dat ik er alleen op uit kan. Ik heb alle benodigde veiligheidstraining gehad, en alle veiligheidsuitrusting gekocht (ik mis alleen een reservepeddel). Eerst nog even een waterdichte zak gekocht om droge kleren en dergelijke mee aan boord te nemen (voor het geval “dat”, maar de zon scheen toch) en toen onderweg gegaan.
 
Mijn doel lag in het zuiden, de grote, hoge brug , de Karmøybro, (“bro”=brug) die naar het grote eiland (Karmøy) gaat, waar ook het internationale (RyanAir) vliegveld ligt. Behoorlijke afstand, maar het water is daar over het algemeen rustig, en d’r is veel toeristenverkeer op het water deze tijd van het jaar (in geval van nood).
 
Flink doorgepaddeld, 7.4 km/u, en dus in 43 minuten zonder pauze was ik er :)
 
Overgestoken en via de andere kant van het Karmsund weer terug omhoog. Terug bij Risøy was er veel verkeer: de Utsira boot, de Bergen-Stavanger boot en de grote boot naar Denemarken, plus mijn kajakje (nummer 32, de “Storm”) kwamen alle vier tegelijk aan bij Risøy. Ik heb ze deze keer maar voorrang gegeven...
 
Alles bij elkaar 11.5 km gepaddeld, en ik begin nog niet eens moe te worden :)
 
 
Kajak
Maandag, 10 juli 2006