Kajak + makreel
 
Twee collega’s gingen samen duiken vandaag bij Kvalavåg. Het idee was dat ik samen met de vrouw van één van die twee naar dezelfde plek zou kajakken.
 
Deze keer een gele Current Design van het model Squamish genomen. Deze lijkt best veel op een “Storm” maar heeft geen roer. Dat is ook goed om daar mee te oefenen: betere techniek, en bovendien moet men het ook zonder roer kunnen in het geval ‘t een keer kapot gaat.
 
Toen we noord van Killingøy kwamen merkten we al snel dat er vrij veel zijwind stond. Niet echt ideaal zonder roer, maar meer vervelend nog voor Annet, die zich wat ongemakkelijk voelde omdat ze de veiligheidscursus nog niet gedaan had.
 
Ongeveer ter hoogte van Haraldshaug dus maar omgedraaid en tussen de eilanden door gegaan. Zuid-oost van Risøy de zeilboot van mijn baas gepasseerd en even met zijn vrouw en kinders gekletst en toen weer terug naar de club.
 
Op de weg naar huis nog even bij bekenden langs geweest die nog dichter bij de kajakclub wonen dan ik, en daar versgevangen makreel opgehaald :)
 
Surfend op internet zag ik dat er verschillende kajakvakanties georganiseerd worden, oa. in enkele van mijn favoriete reislanden: Portugal (Douro rivier), Kroatië, en IJsland....misschien een keer? Of in California?
 
 
Kvalavåg?
Woensdag, 5 juli 2006