St. Hansaften
 
Lange dagen, korte nachten. En deze week was de langste dag. Toevallig valt dat min of meer samen met de geboorte van Johannes De Doper (24 juni). Maar dat wisten jullie zeker allemaal wel hè? Eerlijk zeggen!
 
Dat laatste wordt hier gevierd op de avond van tevoren (=”aften”), dus op de avond van de 23e. Zo lopen dus de feesten voor midzomer en Johannes de Doper redelijk door elkaar heen (bv. St. Hans staat in de engelse versie van Wikipedia onder midzomer).
 
Omdat de 23e nu mooi in een weekend viel kwam het dus goed uit om dat met enkele mensen te vieren....op de 24e. Met een man/vrouw of 15 verzameld in de “hytte” van de ouders van één van de mensen in de groep, zo’n half uur hier buiten het dorp in Dragavika (zie foto). Helaas niet zo’n mooi weer, maar daardoor zag alles er wel een beetje Iers uit met een stemmige mist. Wel een hele mooie locatie, met vlakbij ook nog een zandstrand.
 
En natuurlijk weer een BBQ. Van pure koppigheid allemaal buiten blijven zitten, ook al was het eigenlijk te koud. Maar ja, het is St. Hans, dus moet het zomer zijn, en hoort men buiten te zijn!
 
Rond middernacht een taxi genomen terug naar het dorp om daar nog iets te drinken. Wel raar, buiten lopen in een half-beboste omgeving na middernacht en nog klaarlicht!
 
Oh ja, overdag nog even gewinkeld in de stad en een compleet pak, blouse etc. gekocht. Volgens mij wel mooi; in elk geval klassiek zwart.
 
 
Langste dag
Zaterdag, 24 juni 2006